Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Συστάσεις δεν χρειάζεται η «Μέλισσα». Bρίσκεται μέσα στα ελληνικά σπίτια εδώ και 70 χρόνια. Μακαρόνια υψηλής ποιότητας σε προσιτή τιμή και μια ανθούσα εν καιρώ κρίσεως επιχείρηση. Μεταπολεμικά, μέσα στην πιο μεγάλη κρίση που περνούσε ο τόπος μας, βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που πίστεψαν στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη και πήραν το ρίσκο να ανοίξουν δουλειές και να επενδύσουν.

Ενας από αυτούς ήταν και ο παππούς του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της «Μέλισσας». Ο πρώτος Αλέξανδρος Κίκιζας είχε με τα αδέλφια του ένα μεγάλο παντοπωλείο στην οδό Λένορμαν. Το 1947 αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο μακαρονιών κοντά στο παντοπωλείο του. Το μότο του ήταν διπλό: «εμμονή στην ποιότητα - φροντίδα για τους εργαζομένους». Ηταν ο πρώτος που είχε καντίνα και σίτιζε δωρεάν τους υπαλλήλους μέσα στο εργοστάσιο και ο πρώτος που θέσπισε το μπόνους. Στον ίδιο δρόμο ο γιος του Γιώργος, που επεξέτεινε την επιχείρηση κτίζοντας ένα σύγχρονο μακαρονοποιείο με δικό του μύλο στη Λάρισα, κοντά στους παραγωγούς του Θεσσαλικού κάμπου.

 Στον ίδιο δρόμο και ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος και εγγονός του ιδρυτή Αλέξανδρος Κίκιζας: «Θέλουμε οι εργαζόμενοί μας να μπαίνουν νέοι στη δουλειά και να βγαίνουν με τη σύνταξή τους». Η «Μέλισσα» αντιμετώπισε την κρίση χωρίς απολύσεις προσωπικού και κέρδισε πέρυσι το Βραβείο «Καλύτερου Περιβάλλοντος Εργασίας». Τα μακαρόνια τους, από 100% ελληνικό σκληρό στάρι, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών.