Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΜΜΑΧΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Σε μια περίοδο μακράς οικονομικής δυσπραγίας για την πατρίδα μας, υπάρχουν ακόμα κάποιοι «ρομαντικοί», που σε πείσμα των πολλών εξακολουθούν να πιστεύουν ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε, φτάνει να συνδυάσουμε την κοινή δράση, τον συγκεκριμένο στόχο  και την αφιλοκερδή συμπεριφορά.

Αυτός ο «ρομαντικός ακτιβισμός» εκφράζεται μέσα από τη μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του κυρίαρχου ρόλου του Πολιτισμού, του Τουρισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος και του Εθελοντισμού της Ελλάδας.

Το καλοκαίρι του 2010, οι θεσμικοί φορείς της επικοινωνίας, ο ΣΔΕ (Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος), η ΕΕΔΕ (Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας), η ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Αθηνών), ΕΙΙΡΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών), η Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΠΑΚΤ) και ο ΣΕΠΤ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου), ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους για την επίτευξη  ενός κοινού σκοπού: την αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 

Η πρωτοβουλία αυτή ουσιαστικά εκφράζει την αποφασιστικότητα του ιδιωτικού τομέα να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην ελληνική πολιτεία, έτσι ώστε την περίοδο αυτή της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η χώρα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής συνδρομής από τους πλέον εύρωστους και υγιείς κλάδους την ελληνικής αγοράς.

Στο πλευρό των θεσμικών φορέων της επικοινωνίας στάθηκαν, σχεδόν από την αρχή του εγχειρήματος, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Αντιπροσώπων Καλλυντικών  & Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος  Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ), η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών Ηχογραφημάτων ( IFPI), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας( ΠΕΦ),  το Εμπορικό & Βιομηχανικό  Επιμελητήριο  Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος ( ΣΕΠΕ) και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ).

Στις αρχές του 2012,  η όλη προσπάθεια πήρε σάρκα και οστά, αλλά και νομική υπόσταση, ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», στα ιδρυτικά μέλη της οποίας περιλαμβάνονται σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, του αθλητισμού και του εθελοντισμού . 

Την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ενισχύουν επίσης με την ενεργή συμμετοχή και δράση τους, πολλοί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, οργανώσεις, επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα, στελέχη όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας των επιχειρήσεων.

 

ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

  • Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα του επιχειρηματικού κόσμου για την ανάγκη προώθησης προγραμμάτων, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη   και προβολή των παραγωγικών πόρων της χώρας και στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.
  • Η μεγιστοποίηση της κοινωνικής ωφέλειας, μέσω της ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
  • Η προβολή της εικόνας της χώρας με την συνεργασία του ελληνικού παραγωγικού ιστού, ιδίως δε στους τομείς του εθελοντισμού, του τουρισμού, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, και του αθλητισμού, καθώς και η στήριξη κάθε δραστηριότητας που προάγει τους ανωτέρω τομείς, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με τη χαμηλότερη δυνατή δαπάνη.
  • Η δραστηριοποίηση του εθελοντισμού σε όλους τους τομείς που προάγουν την εικόνα της χώρας.
  • Η μελέτη των μέσων με τα οποία θα επιτευχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού προϊόντος. Η ενίσχυση των προσπαθειών της πολιτείας για την γενικότερη προβολή της εικόνας της χώρας.

Συμπερασματικά, η δράση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ» εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις έννοιες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ήτοι:

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ – ΣΥΝΘΕΣΗ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΒΟΗΘΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΗ

ΚΟΙΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ- ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 

Όλες αυτές οι έννοιες εκφράζουν - με το δικό τους τρόπο η καθεμία- την αισιοδοξία, την ελπίδα και την βεβαιότητα πως ο άνθρωπος, ο Έλληνας, μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Και πως όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

 

Επισημαίνεται ότι η «Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, ελεύθερη από πολιτικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα οι δράσεις της συνδράμουν την ελληνική πολιτεία, χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από το κράτος. 

 

 

<