Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, το ΕΛΙΝΥΑΕ και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Αερολυμάτων (ΕΕΕΑ) διοργάνωσαν την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Η σημασία της ποιότητας του εσωτερικού αέρα στην αντιμετώπιση της COVID-19". Στην εκδήλωση, καταξιωμένοι επιστήμονες, από το χώρο της επιδημιολογίας και της επιστήμης του αερολύματος, παρουσίασαν την σημασία του εξαερισμού και του κα-θαρισμού του αέρα εσωτερικού χώρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της COVID-19. Στόχος της εκδήλωσης ήταν τα συμπεράσματά της να αποτελέσουν τεκμηριωμένη παραίνεση προς την Πολιτεία και τους πολίτες προκειμένου να λά-βουν αποτελεσματικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού. Η πανδημία COVID-19 αποκάλυψε πόσο απροετοίμαστος ήταν ο κόσμος να ανταποκριθεί, παρά τις γνώσεις που αποκτήθηκαν από προηγούμενες πανδημίες. Σύμφωνα με το CDC σήμερα γνωρίζουμε ότι πάνω από το 90% των μολύνσεων πραγματοποι-ούνται μέσω της αερομεταφερόμενης μετάδοσης, λόγω του μικρού μεγέθους των αερολυμάτων που φέρουν τον ιό και της δυνατότητάς τους να παραμένουν στον αέρα αρκετές ώρες.

Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας Αερολύματος κος Κώστας Ελευθεριάδης ο οποίος στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε ότι η εκδήλωση θα εστιάσει στην έλλειψη πληροφόρησης για τα μέτρα αντιμετώπισης της COVID-19 σε σχέση με τα αερολύματα, δηλαδή τους φορείς που μεταφέρουν τον ιό στο περιβάλλον. Ανέφερε επίσης ότι θα συζητηθούν τα μέτρα και οι λύσεις που υπάρχουν.

Στη συνέχεια ο κος Ελέυθεριάδης έδωσε το λόγο στην Πρόεδρο του ΕΛΙΝΥΑΕ κα Ρένα Μπαρδάνη και το Γενικό Διευθυντή της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ.
Γιώργο Καλούδη, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τους ομιλητές για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση τόνισαν τη σημασία των συνεργασιών, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και ολόκληρη την κοινωνία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλήθος ερωτήσεων από όλους όσους την παρακολουθούσαν.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι: Business Today, CSR & ESG Week, Retail Today και ο Οικονομικός Ταχυδρόμος.

 Παρακολουθήστε την εκδήλωση: