Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Το "Σπίτι των Ελλήνων" ανοίγει τις πύλες του στο Ολυμπιακό Λονδίνο πλαισιωμένο από ένα ευρύ πρόγραμμα προωθητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Για την ανάδειξη της σύγχρονης Ελλάδας του Πολιτισμού της Δημιουργίας και της Καινοτομίας

(28 Ιουλίου με 3 Αυγούστου 2014)


 

Με κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων την Ελλάδα και με πρώτο σταθμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Ιουλίου, στο Carlton Club της βρετανικής πρωτεύουσας, το "Σπίτι των Ελλήνων", μια πρότυπη ιδιωτική και συνεργατική πρωτοβουλία για τη διεθνή ανάδειξη της σύγχρονης Ελλάδας ως κομβικής σημασίας κέντρο οικονομικών, πολιτιστικών και αθλητικών εξελίξεων αλλά και ως ελκυστικό τόπο για επενδύσεις.

Το καινοτόμο πρόγραμμα εκδηλώσεων διοργανώνεται από το "ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ" σε συνεργασία με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" και το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ.

Για μια εβδομάδα, από 28 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου, το "Σπίτι των Ελλήνων", θα αποτελεί μια πρότυπη εστία ανάδειξης της ελληνικής καινοτομίας και δημιουργίας με έμφαση στην οικονομία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, καθώς και μια σημαντική ευκαιρία προσέλκυσης του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενίσχυσης της επιχειρηματικής και πολιτιστικής δικτύωσης και ανταλλαγής και τόνωσης της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας.

Το "Σπίτι των Ελλήνων" που θα λειτουργεί στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνω του Λονδίνου αποτελεί τον ευρηματικό καρπό μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας συστράτευσης των κατά το δυνατόν περισσοτέρων δημιουργικών και επιχειρηματικών δυνάμεων της χώρας μας αλλά και της διασποράς. Σε μια κρίσιμη εποχή για την Ελλάδα, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία διεθνούς δικτύωσης και ανάδεισξης της χώρας μας, η οποία έχει συσπειρώσει μέχρι σήμερα σε εθελοντική βάση τόσο Έλληνες που έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με επιτυχία στη διοργάνωση αντίστοιχων πρωτοβουλιών, όσο και εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν με ιδέες και προτάσεις μετά από δημόσια πρόσκληση και αξιολόγηση η οποία έγινε από επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδος βάσει ενός συστήματος κοινών αρχών διαφάνειας και ελέγχου.

Βασικός σκοπός της συλλογικής αυτής πρωτοβουλίας είναι σε πρώτη φάση η υποστήριξη και η προβολή της Ελλάδας στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και στον ευρύτερο διεθνή χώρο μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στοχευμένων προωθητικών ενεργειών. 
 
Ειδικότερα με την πρωτοβουλία το «Σπίτι των Ελλήνων» το δίκτυο των συνεργαζόμενων φορέων στοχεύουν:
  • Στην ευρηματική παρουσίαση επιλεγμένων επιτυχημένων πρακτικών, καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών “Made in Greece” στους τομείς της τεχνολογίας, του πολιτισμού κ.α.
  • Στην συστηματική ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής φυσιογνωμίας, των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων της σύγχρονης Ελλάδας με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
  • Στην παρουσίαση του σύγχρονου ελληνικού ανθρώπινου κεφαλαίου που αποτελεί την ατμομηχανή στην διαδικασία αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας.
  • Την ανάπτυξη και λειτουργία ενός διεθνούς δικτύου από διακεκριμένους φορείς και ανθρώπους της επιχειρηματικής και πολιτιστικής κοινότητας με στόχο την σφυρηλάτηση αμοιβαία επωφελών σχέσεων συνεργασίας και εμπιστοσύνης και με όραμα.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει το "Σπίτι των Ελλήνων" στο Ολυμπιακό Λονδίνο ενδεικτικά περιλαμβάνει:
 
28 Ιουλίου: "Η επανακάλυψη της σύγχρονης Ελλάδας: Οι ελληνικές επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς των τεχνολογιών αιχμής." Παρουσίαση των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων στην Ελλάδα από την CORALLIA CLUSTERS - Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών.
 
29 Ιουλίου: Στογγυλό τραπέζι συζήτησης με θέμα "Η οικουμενική συνεισφορά της Ολυμπιακής Εκεχειρίας" από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
 
31 Ιουλίου: "Τα προαπαιτούμενα εξόδου της Ελλάδας από την παρούσα οικονομική κρίση", - Εκδήλωση διαλόγου για τις συνθήκες και τις προοπτικές επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας από το ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.
 
1 Αυγούστου:
  • Κύκλος επενδυτικών σεμιναρίων υπό τον τίτλο "Ελλάδα - Οι σημερινές και οι μελλοντικές επενδυτικές ευκαιρίες", από τον Οργανισμό "Επενδύνστε στην Ελλάδα" (Invest In Greece).
  • Μουσική εκδήλωση από τη διεθνούς φήμης ελληνίδα σοπράνο Αναστασία Ζάννη.
 
2 Αυγούστου:
  • Εκδήλωση παρουσίασης εξαγώγιμων καινοτόμων ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών από τον "Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων".
  • Εμπνευσμένη παράσταση χορού με τη συμμετοχή του χρυσού ολυμπιονίκη της Ατλάντα Ιωάννη Μελισσανίδη. Ώρες παραστάσεων: 17:30 και 19:30.
 
Παράλληλα το "Σπίτι των Ελ΄ληνων" πλαισιώνεται από ένα υψηλής ποιότητας πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο "Βραδιές Ελληνικής μουσικής" που θα πραγματοποιηθούν στις 29, 30, και 31 Ιουλίου.
 
Η πρωτοβουλία το "Σπίτι των Ελλήνων", κατέστη εφικτή με τις ευγενικές χορηγίες της προέδρου της Οργανιτικής επιτροπής της Αθήνας 2004, κας Γιάννας Αγγελοπούλου και του κου Θεόδωρου Αγγελόπουλου, του ΟΠΑΠ και της Aegean Airlines. Το "Σπίτι των Ελλήνων", έχει επίσης λάβει της συμβολική χορηγία και την υποστήριξη του οργανισμού "Invest in Greece", αρμόδιου εθνικού φορέα για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα. Το "Σπίτι των Ελλήνων" τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφροών και Δικτύων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του ΣΕΤΕ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Vivartia, της Εθνικής Ασφαλιστικής κ.α.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το "Σπίτι των Ελλήνων" επισκεφθείτε:
 
ή επικοινωνήστε με την OPUS Integrated Communication για θέματα Τύπου:
Γιάννης Κολοτούρας - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6974588267
Τάκης Παναγιωτόπουλος - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6957215739

Με τη χορηγία
 

Με την υποστήριξη

Υπό την αιγίδα