Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Υποστηρικτής των Βραβείων MADE IN GREECE 2017 ένα θεσμό της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Πρόκειται για ένα θεσμό, που επιβραβεύει την παραγωγή και αναδεικνύει την Ελλάδα. Ένα θεσμό, που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για ενδυνάμωση και διάδοση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινοτομίας και εξωστρέφειας, με σκοπό την επιβράβευση επιχειρήσεων και οργανισμών, που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων, με σημαντική προστιθέμενη αξία για την Ελληνική Οικονομία. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πρόβαλε επικοινωνιακά καθ’ όλη τη διάρκεια την ενέργεια αυτή μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της, στήριξε το θεσμό και φυσικά έδωσε το παρόν στην τελετή βραβείων όπου διακρίθηκαν αρκετές από τις εταιρείες/μέλη της. Επισημαίνεται ότι ο Γενικός Διευθυντής της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, κ. Γιώργος Καλούδης, συμμετείχε στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για το Βραβείο της κατηγορίας «Αγροτικής Αριστείας». Τιμητικά Βραβεία απονεμήθηκαν στους εκλιπόντες Πέτρο Μάλλιαρη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πολυγραφότατο συγγραφέα βιβλίων Marketing, καθώς και στην Πολυξένη Παπασταθοπούλου, Καθηγήτρια Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέα σημαντικών άρθρων και βιβλίων, για την επιστήμη του Μάρκετινγκ, για τη συνολική τους προσφορά στον κλάδο.

 

Σε μια λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία πλήθους παρευρισκομένων, βραβεύθηκαν εταιρείες και οργανισμοί από όλο το φάσμα του παραγωγικού επιχειρείν, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης «Made in Greece Awards 2017». Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ), διοργανώτρια των βραβείων, ανέδειξε και επιβράβευσε παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων.

Βασικά κριτήρια αξιολόγησης, αριστείας και επιβράβευσης ήταν η ποιότητα, η καινοτομία, η διαφοροποίηση, οι στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών και τα ισχυρά brand names. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν για πρώτη φορά βιοτεχνικές επιχειρήσεις, σε ξεχωριστή κατηγορία βραβείων «Βιοτεχνικής Αριστείας», ως επισφράγισμα της συνεργασίας της ΕΛΑΜ με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. Η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση βραβείων «Made in Greece» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ το αδιάβλητο της διαδικασίας προέκυψε από τη σύσταση επιτροπών με την προεδρία μέλους της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και τη συμμετοχή εκπρόσωπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, των χορηγών, των επαγγελματικών φορέων και των χορηγών επικοινωνίας που υποστηρίζουν το θεσμό. Στο θεσμό αυτό, έχουν διακριθεί τα τελευταία χρόνια 100 κορυφαίες επιχειρήσεις - στην πλειονότητά τους ελληνικές- για τις οποίες η ποιότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δύναμη των σημάτων τους (brands) πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους. Την τελετή απονομής βραβείων συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Ρένια Τσιτσιμπίκου και Δημήτρης Μαρκόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών, στελεχών και εκπροσώπων του Τύπου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Γεώργιος Αυλωνίτης, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, αναφέρθηκε στους στόχους της ΕΛΑΜ, στις ιδέες που οδήγησαν στο θεσμό των βραβείων, καθώς και στην ανάγκη να στηριχθεί το εγχώριο επιχειρείν με κάθε τρόπο στη χώρα «που οι επιχειρηματίες είναι ήρωες, καθώς λειτουργούν σε μία από τις χειρότερες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή  Ένωση για την πραγματοποίηση επιχειρηματικής δραστηριότητας», σύμφωνα με το πρόσφατο Doing Business Report 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το λόγο έλαβε ο Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία» και Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στη μεγάλη γιορτή της παραγωγής, που τιμά εκείνους που κρατούν την Ελλάδα όρθια σε δύσκολους καιρούς, ενώ στη συνέχεια, ο Προκόπης Θεοδωρίδης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, αναφέρθηκε στο διαδικαστικό κομμάτι της εκδήλωσης με τη δημιουργία επιτροπών, που εξασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα παράγει και θα συνεχίσει να το κάνει σε πείσμα των καιρών». Τέλος, στο πλαίσιο των χαιρετισμών, το λόγο έλαβε ο Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που αναφέρθηκε στην ευτυχή συνεργασία του ΒΕΑ με την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, αλλά και στην προσπάθεια του ΒΕΑ για τη θέσπιση του λεγόμενου «Ελληνικού Σήματος», που θα συμβάλει με τη σειρά του στην εξωστρέφεια του επιχειρείν.

Τα βραβεία αναλυτικά:

Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας:

Απονεμήθηκε από κοινού στους:
ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. - Εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT
Έπαινος: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Η ΠΙΝΔΟΣ», ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.
Τιμητική Διάκριση: OLYMPIA ELECTRONICS A.E. (Ν. ΛΑΚΑΣΑΣ - Π. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.), ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ ΑΒΕΕ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας Βιομηχανικού Προϊόντος:

Απονεμήθηκε από κοινού στους:

ΣΙΔΕΝΟΡ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΑ Α.Ε.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT
Έπαινος: DEMO ΑΒΕΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, OLYMPIA ELECTRONICS AE ( Ν. ΛΑΚΑΣΑΣ - Π. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.), ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. - Εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου
Τιμητική Διάκριση: GRANTEX A.E., ΣΥΜΕΤΑΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟΥ Α.Ε., SYCHEM SA, ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ ΑΒΕΕ

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας - Καταναλωτικού Προϊόντος

Απονεμήθηκε από κοινού στους:

ΝΉΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.
ΣΕΛΟΝΤΑ
Έπαινος: SAFE N BEAUTIFUL ΙΚΕ, ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., ΠΟΤΟΠΟΙIΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.
Τιμητική Διάκριση: ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε., TERRA CRETA SA

Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας

Απονεμήθηκε από κοινού στους:

ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. - Εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου
ΧΑΛΚΟΡ
Έπαινος: DEMO ΑΒΕΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT
Τιμητική Διάκριση: Alfa ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ, ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ Α.Ε, VIVECHROM A.E.

Βραβείο Αγροτικής Αριστείας

Απονεμήθηκε από κοινού στους:

TERRA CRETA SA
ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ
Έπαινος: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Η ΠΙΝΔΟΣ»
Τιμητική Διάκριση: BAYER ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος

INTERPLAST Α.Ε. (Aqua Plus Prins)
Έπαινος: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. (Crumbled Feta), ΚΛΗΜΗΣ (ΒΑΣ. & ΑΙΚ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ Ο.Ε.) (Πυρηνοκάρβουνο Κλήμης)
Τιμητική Διάκριση:
ONLINE DATA A.E. (WeSea Maritime Web Suite), CANDIA (Χειροποίητα Στρώματα BODYFIX), ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. - ΟΛΥΜΠΟΣ (Κεφίρ), ΕΨΑ Α.Ε. (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΥΜΩΝ) (ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ PET 330ml ANAΨΥΚΤΙΚΩΝ)

Βραβείο Επώνυμου Ελληνικού Προϊόντος

Απονεμήθηκε από κοινού στους:

ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. (ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΩΤΗΣ)
ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ (ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΛΟΥΞ)
Έπαινος: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. (ΦΕΤΑ ΔΩΔΩΝΗ), ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε. (ΟΥΖΟ), ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ - ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΖΑΓΟΡΙ
Τιμητική Διάκριση: ΕΨΑ Α.Ε. (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΥΜΩΝ) ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, BARILLA HELLAS A.E. (ΖΥΜΑΡΙΚΑ MISKO), GREEN COLA HELLAS Α.Ε.

Βραβείο Νεοφυούς Παραγωγικής Αριστείας

HELLENIC INSTRUMENTS IKE
Έπαινος: STELLA MARE FISHERIES

Κλαδικό Βραβείο Τροφίμων και Ποτών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Α.Ε.
Έπαινος: ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ
Τιμητική Διάκριση: STELLA MARE FISHERIES

Κλαδικό Βραβείο Προσωπικής και Οικιακής Φροντίδας

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ
Έπαινος: AGNOTIS

Βραβείο Βιοτεχνικής Αριστείας

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ
Έπαινος: GOLDEN DOOR ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΒΕΕ
Διακρίσεις: SAFEDOOR P.C. και ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΠΟΛΥΚΑΛΑ

Βραβείο Δίολκος

Απονεμήθηκε στον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, Σύμβουλο Διοίκησης της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ για την τεράστια συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και στην προβολή της χώρας μας διεθνώς.

Τιμητικά Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ

Απονεμήθηκαν στους εκλιπόντες Πέτρο Μάλλιαρη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πολυγραφότατο συγγραφέα βιβλίων Marketing, καθώς και στην Πολυξένη Παπασταθοπούλου, Καθηγήτρια Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέα σημαντικών άρθρων και βιβλίων, για την επιστήμη του Μάρκετινγκ, για τη συνολική τους προσφορά στον κλάδο.

 

Η βραδιά έκλεισε με επίσημο δείπνο και ανταλλαγή απόψεων, παρουσία όλων των βραβευθέντων.