Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η Samsung λαμβάνει την πρώτη, παγκοσμίως, διάκριση για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα των ημιαγωγών της. 
Η μνήμη 512GB eUFS 3.0 πιστοποιείται για το αποτύπωμα άνθρακα και το αποτύπωμα νερού από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Carbon Trust. Η 1TB eUFS 2.1 και η πέμπτης γενιάς 512Gb V-NAND φέρουν σήμανση περιβαλλοντικής δήλωσης προϊόντος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Κορέας.

Η Samsung Electronics Co., Ltd., παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία μνήμης, ανακοίνωσε πως η μνήμη Universal Flash Storage (eUFS) 3.0 512-gigabyte (GB) πιστοποιήθηκε για το αποτύπωμα άνθρακα και το αποτύπωμα νερού από τον αναγνωρισμένο οργανισμό Carbon Trust. Η 512GB eUFS 3.0 της Samsung είναι η πρώτη μνήμη smartphones στη βιομηχανία που αναγνωρίζεται από έναν διεθνή οργανισμό πιστοποιήσεων, το οποίο επιτεύχθηκε χάρη στη εντατική προσπάθεια της εταιρείας για τη μείωση των αποτυπωμάτων άνθρακα και νερού. 

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός Carbon Trust, ιδρύθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση με σκοπό να επιταχύνει τη μετάβαση προς μια βιώσιμη, με χαμηλό αντίκτυπο άνθρακα, βιομηχανία. Κάθε πιστοποίηση από τον Carbon Trust θεσπίστηκε μετά από ενδελεχή αξιολόγηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των εκπομπών άνθρακα και της χρήσης νερού πριν αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου παραγωγής, κατά τα διεθνή πρότυπα*.  

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι καινοτόμες τεχνολογίες μνήμης μας αναδεικνύουν την ικανότητά μας να ξεπερνάμε πιο σύνθετες προκλήσεις σε επίπεδο διαδικασιών, και αναγνωρίζονται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητά τους» δήλωσε ο Chanhoon Park, Executive Vice President και Head του Giheung Hwaseong Pyeongtaek Complex στη Samsung Electronics. «Η Samsung θα συνεχίσει να δημιουργεί λύσεις μνήμης που παρέχουν τα υψηλότερα επίπεδα ταχύτητας, χωρητικότητας και εξοικονόμησης ενέργειας σε ιδιαιτέρως μικρή κλίμακα μεγεθών για τους τελικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο».  

Οι καινοτομίες ημιαγωγών της Samsung για βιώσιμη παραγωγή

Βασισμένη στην μνήμη πέμπτης γενιάς (90+ επιπέδων) V-NAND, η 512GB eUFS 3.0 παρέχει βέλτιστη ταχύτητα, εξοικονόμηση ενέργειας και παραγωγικότητα προσφέροντας τη διπλάσια χωρητικότητα και κατά 2,1 φορές μεγαλύτερη διαδοχική ταχύτητα σε σύγκριση με την μνήμη τέταρτης γενιάς (64 επιπέδων) V-NAND-based 256GB eUFS 2,1. Ταυτόχρονα, απαιτεί μειωμένη λειτουργική τάση κατά 30 τοις εκατό. Επιπρόσθετα, η πέμπτης γενιάς V-NAND αξιοποιεί μια μοναδική τεχνολογία χάραξης μετάλλου που διαπερνά περισσότερα από 90 επίπεδα κελιών με ένα μόνο ακριβές βήμα. Κάτι τέτοιο επιτρέπει στο chip να έχει σχεδόν 1,5 φορές περισσότερα στοιχισμένα επίπεδα από ότι η προηγούμενη γενιά, επιτυγχάνοντας μείωση του μεγέθους του κατά 25 τοις εκατό. Τέτοιου είδους καινοτομίες βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της συνολικής αύξησης των αποτυπωμάτων του άνθρακα και του νερού για κάθε επίπεδο κελιού V-NAND.

Επίσης, η Samsung απέκτησε σήμανση περιβαλλοντικής δήλωσης προϊόντος (EPD) για την μνήμη '1-terabyte (TB) eUFS 2,1 και την πέμπτης γενιάς 512-gigabit (Gb) V-NAND από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Κορέας. Η Samsung σχεδιάζει να επεκτείνει ενεργά την υιοθέτηση των προαναφερθέντων τύπων μνήμης υψηλών επιπέδων βιωσιμότητας, χωρητικότητας, και ποιότητας για πολλές περισσότερες ναυαρχίδες συσκευών smartphones και να ενισχύσει περαιτέρω τις διεθνείς συνεργασίες της για τις τεχνολογίες μνήμης επόμενης γενιάς. 

* PAS 2050 για το αποτύπωμα άνθρακα και ISO 14046 για το αποτύπωμα νερού

 

Η Samsung Electronics Hellas, Επίσημος Χορηγός Τεχνολογίας στο 1ο συνέδριο “Change Makers” της Vogue Greece
Η Samsung Electronics Hellas στήριξε, ως Επίσημος Χορηγός Τεχνολογίας, την διοργάνωση του πρώτου “Change Makers” της Vogue Greece, με κεντρική προσκεκλημένη μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μόδας και των media, Anna Wintour. Εκπρόσωποι από το χώρο του πολιτισμού, της μόδας, της πολιτικής, των media κ.α., είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φιλοσοφία της Samsung για ανατρεπτική καινοτομία που διαμορφώνει το μέλλον, και πως αυτή συναντά τη δημιουργικότητα και την τέχνη ενός εξίσου κορυφαίου brand, της Vogue.

Στο booth της Samsung Electronics Hellas, οι επισκέπτες του συνεδρίου ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και τις ομιλίες της εκδήλωσης από την οθόνη της συναρπαστικής Samsung QLED 8K, γνώρισαν τη συνδεσιμότητα επομένου επιπέδου μεταξύ των λύσεων και προϊόντων της Samsung, και φωτογραφήθηκαν σε μια εντυπωσιακή λουλουδένια σύνθεση, μέσα από τον φακό της κάμερας επαγγελματικής απόδοσης του Galaxy Note10. Το Galaxy Tab S6, αναδείχθηκε ως βασικό στοιχείο της εκδήλωσης, από την παρουσιάστρια του συνεδρίου και βραβευμένη ηθοποιό, Μαρία Ναυπλιώτου, εξυπηρετώντας παράλληλα τον συντονισμό της ροής από τη Θάλεια Καραφυλλίδου, Editor in Chief της Vogue Greece. Tο νέο tablet της Samsung δημιουργήθηκε για να εμπνέει, να μεγιστοποιεί κάθε είδους δυνατότητα και εμπλουτίζει την εμπειρία χρήστη. 

Πιστή στο όραμά της να εμπνέει τους ανθρώπους και να δημιουργεί το μέλλον, η Samsung Electronics καθόλη τη διάρκεια των 50 χρόνων λειτουργίας της, στοχεύει σε έναν καλύτερο κόσμο γεμάτο πλουσιότερες ψηφιακές εμπειρίες μέσω πρωτοποριακής τεχνολογίας και καινοτόμων προϊόντων. 

________________________________________

Η Samsung Electronics Co, Ltd. εμπνέει τον κόσμο και διαμορφώνει το μέλλον με ανατρεπτικές ιδέες και τεχνολογίες, επαναπροσδιορίζοντας τον κόσμο των τηλεοράσεων, smartphones, wearable συσκευών, tablets, οικιακών συσκευών, συστημάτων δικτύου, μνήμης, συστημάτων LSI και LED λύσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο site μας στο www.samsung.com/gr  και το Samsung Newsroom στο https://news.samsung.com/global/.