Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

Η ΑΙΜ ξεκίνησε την καμπάνια ενημέρωσης & εκπαίδευσης «Βουρτσίζουμε μαζί», προσφέροντας δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για όλους! Η ΑΙΜ, πρωτοπόρος στη στοματική φροντίδα, ξεκίνησε την καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης «Βουρτσίζουμε μαζί», προσφέροντας δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για όλους! Από  τις 15 Μαρτίου η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της ΑΙΜ επισκέπτεται κεντρικά σημεία της Αττικής για να εξετάσει δωρεάν μικρούς και μεγάλους, με στόχο την υιοθέτηση σωστών συνηθειών στοματικής υγείας.

Η καμπάνια «Βουρτσίζουμε Μαζί» είναι ιδιαίτερα επίκαιρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20/3.

Στόχος να ενημερώσει γονείς και παιδιά, για τις σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής, όπως το καθημερινό βούρτσισμα πρωί και βράδυ, με φθοριούχο οδοντόκρεμα, για 2 λεπτά κάθε φορά, καθώς και τη συχνή αλλαγή οδοντόβουρτσας.

Εδώ και 25 χρόνια, η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της ΑΙΜ επισκέπτεται σχολεία, κατασκηνώσεις και κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις των δοντιών, καθώς και ενημέρωση γονιών και παιδιών για τη σημασία της στοματικής υγείας. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότερα από 325.000 παιδιά, ενώ τα προγράμματα πρόληψης και εκπαίδευσης της ΑΙΜ έχουν συμβάλει στην αύξηση των επισκέψεων στα οδοντιατρεία.

Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα των κατά τόπους Δήμων και πραγματοποιείται με την εθελοντική στήριξη οδοντιάτρων του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.