Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

Αύξηση πωλήσεων της τάξης του 10% κατέγραψε το 2018 ο Όμιλος Everest, φτάνοντας τα 91,37 εκατ. ευρώ έναντι 83,38 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ παράλληλα μείωσε τις ζημίες του στα 1,3 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ το 2017. Εντός του 2018, ο όμιλος συνέχισε την υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου, δίνοντας έμφαση σε αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα εστίασε στη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών εντός και εκτός Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά το σήμα Everest, oι συνολικές καθαρές πωλήσεις του συστήματος κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με τις πωλήσεις του 2017 (3,83 εκατ. ευρώ από 4 εκατ. ευρώ το 2017), ενώ κατέγραψε κέρδη μετά φόρων 376.000 ευρώ έναντι ζημιών ύψους 3,3 εκατ. ευρώ το 2017. Το σήμα La Pasteria παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 21% έναντι της χρήσης του 2017, ενώ η Olympic Catering, χάρη στη δημιουργία 20 νέων σημείων σε 5 αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς και το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 9% το 2018 και ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 13,5%. Εντός του 2019, η διοίκηση αναμένεται να λανσάρει το πρόγραμμα επιβράβευσης του everest, με στόχο την αύξηση της πιστότητας των καταναλωτών και κατ’ επέκταση την αύξηση της συχνότητας των αγορών τους.

Τέλος, προγραμματίζεται η επέκταση του έργου ψηφιακής καινοτομίας για το Olympus Plaza/everest με Ordering Kiosks με τη δυνατότητα skip the line παραγγελίας από πελάτες που δεν θέλουν να καθυστερήσουν το ταξίδι τους. Στόχος για τον Όμιλο Everest παραμένει η απρόσκοπτη ανάπτυξη και ενδυνάμωση των δικτύων του, δίνοντας έμφαση σε αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα εστιάζει στη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών εντός και εκτός Ελλάδας. Η εν λόγω ανάπτυξη θα επιτευχθεί με ίδιες επενδύσεις αλλά και μέσω συνεργασιών με υφιστάμενους και νέους στρατηγικούς εταίρους.