Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Τη σημαντική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον αποτυπώνει ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου για το 2017. Με στοιχεία από 8 εταιρείες του ομίλου στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Αλβανία, ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ παρουσιάζει το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, καθώς και τη συνεισφορά του στην Επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Για πρώτη φορά φέτος, στον Απολογισμό περιλαμβάνονται βίντεο στη νοηματική γλώσσα, με υποτιτλισμό και εκφώνηση, για τα άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης.

Όπως αναφέρεται στον απολογισμό, ο όμιλος έχει θέσει σε προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό με επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ το 2017 και συνολικό επενδυτικό πλάνο άνω των 2 δισ. ευρώ έως το 2022, μόνο για την Ελλάδα, με στόχο η οπτική ίνα να φτάσει σε περισσότερες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Επιπλέον, αναπτύσσει προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και προηγμένες λύσεις ICT, που στηρίζουν την πρόοδο των επιχειρήσεων. Η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ το 2017 ξεπέρασε τα 4,2 εκατ. ευρώ, προσφέροντας βοήθεια σε πάνω από 1,2 εκατ. ανθρώπους. Επίσης, μέσα από τη δραστηριότητά του, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεισφέρει στην ενίσχυση της απασχόλησης με πάνω από 75 χιλ. άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν στο 1,9% της απασχόλησης στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, το 2017 ο όμιλος βελτίωσε κατά 18% την ενεργειακή του αποδοτικότητα και μείωσε κατά 6,3% τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές Αερίων Φαινομένου του Θερμοκηπίου σε σχέση με το 2016.

«Λάβαμε ψήφο εμπιστοσύνης από τις διεθνείς αγορές»
O όμιλος ΟΤΕ αντλεί 400 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές, με τη χθεσινή ολοκλήρωση της διαδικασίας βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση ομολόγου τετραετούς διάρκειας. Η έκδοση υπερκαλύφτηκε περίπου 5 φορές, με το κουπόνι να διαμορφώνεται τελικά σε 2,375% ετησίως, το χαμηλότερο κουπόνι ομολόγου που έχει εκδώσει ο όμιλος ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος επιτυγχάνει την αναχρηματοδότηση μέρους των μελλοντικών δανειακών του υποχρεώσεων με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενόψει της δέσμευσης προς τους μετόχους και του επενδυτικού πλάνου του ομίλου ΟΤΕ για οπτικές ίνες, δίκτυα νέας γενιάς κινητής και για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό. Ο Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων ομίλου ΟΤΕ, Μπάμπης Μαζαράκης, δήλωσε σχετικά: «Η επιτυχής αυτή έκδοση είναι ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του ΟΤΕ. Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για το νέο ομόλογο και το επιτόκιο, το χαμηλότερο που έχει εκδώσει ο ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία, αποτελούν αναγνώριση και στήριξη της στρατηγικής μας».