Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η Volterra στήριξε το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2016» που πραγματοποιήθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα,στις 25-26 Οκτωβρίου, και είχε κεντρική θεματική «Επενδύοντας στην Ενέργεια σ' ένα Ασταθές Οικονομικό και Γεωπολιτικό Περιβάλλον», επιδιώκοντας  να υπογραμμίσει τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πλέον οι εταιρίες στη ΝΑ. Ευρώπη, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, στις προσπάθειές τους να προγραμματίσουν και να επενδύσουν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.

 Με ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνου Σκουρλέτη, ξεκίνησαν οι εργασίες του 21oυ Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη», στο οποίο ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους εξέχοντα στελέχη του ελληνικού ενεργειακού τομέα αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών και ευρωπαϊκών ενεργειακών οργανισμών και φορέων. Πιο συγκεκριμένα, τον πολιτικό κόσμο της χώρας εκπροσώπησαν ο κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και ο καθ. Ιωάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ από τον ενεργειακό τομέα της χώρας, συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, ο Πρόεδρος του Ομίλου των «Ελληνικών Πετρελαίων», κ. Στάθης Τσοτσορός, ο Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων Εμπορίας, Χαρτοφυλακίου και Προμήθειας της ΔΕΠΑ, Δρ Κώστας Καραγιαννάκος, ο κ. Γιώργος Σταύρου, Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο κ. Αναστάσιος Τόσιος, Μέλος ΔΣ & Πρόεδρος Επιτροπής Φυσικού Αερίου, ΙΕΝΕ και Τεχνικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής, ο τεχνικός σύμβουλος της Energean Οil & Gas, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ), ο Πρόεδρος της EBIKEN, κ. Κων/νος Κουκλέλης, καθώς και άλλοι ομιλητές.

Η Volterra στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες και συμμετείχε στο συνέδριο ως χορηγός, ενώ εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κύριο Πάνο Νίκου, καθώς και άλλα διευθυντικά στελέχη.