Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

  • Η Skoda αποκλειστικός ονομαστικός χορηγός του L’Étape Greece by Tour de France στην Ελλάδα
  • Το πρόγραμμα Škoda Student Car τρέχει για ένατη φορά: Σπουδαστές κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, ποδήλατο και κείμενο που λέει "LETAPE TAPE GREECE BY TOUR DE FRANCE PRESENTEDBY SKODA ச"

Η Skoda αποκλειστικός ονομαστικός χορηγός του L'Etape Greece by Tour de France στην Ελλάδα

Η Kosmocar - Skoda ανακοινώνει ότι θα αποτελέσει τον Αποκλειστικό Ονομαστικό Χορηγό του L’Étape Greece by Tour de France ως Official Mobility Partner, ονοματοδοτώντας τη διοργάνωση ως «L’Étape Greece by Tour de France presented by SKODA». O αγώνας L’Étape Greece by Tour de France, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα λάβει χώρα την 1η Απριλίου 2023 στην Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως, που ήδη φιλοξενείται σε 22 χώρες και προσφέρει μια ανεπανάληπτη ποδηλατική εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η ιστορία της Skoda είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποδηλασία από την ίδρυση της εταιρείας το 1895, ως ένα μικρό εργαστήριο ποδηλάτων με το όνομα Laurin & Klement καθώς οι ιδρυτές της Skoda, Václav Laurin και Václav Klement, ξεκίνησαν την ιστορία επιτυχίας της εταιρείας με την παραγωγή ποδηλάτων. Η δέσμευση της Skoda για την ποδηλασία καταδεικνύει την ιδιαίτερη σχέση που έχει με το ποδήλατο. Από το 2004, που η Skoda  έγινε ο επίσημος συνεργάτης οχημάτων του Tour de France, δεκάδες οχήματα της  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κορυφαίου αγώνα ποδηλασίας.

Ερασιτέχνες ποδηλάτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα μοιραστούν τα ίδια συναισθήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες του Tour de France, καθώς διασχίζουν τα ορεινά ετάπ.  Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προκαλέσουν τον εαυτό τους, να απολαύσουν έναν απαράμιλλο συνδυασμό ελληνικής φύσης και αρχαίας ιστορίας σε κλειστές διαδρομές και να ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους μείνει αξέχαστη.

Στο πλαίσιο της ονομαστικής χορηγίας της Skoda, το Skoda Enyaq iV θα είναι το επίσημο αυτοκίνητο της διοργάνωσης, το οποίο θα δώσει την εκκίνηση των αγώνωνμε τον χαρακτηριστικό αλυτάρχη να βγαίνει από την οροφή του και να καθοδηγεί τους ποδηλάτες των διαδρομών 150km και 75km.

Επιπλέον, 3 κορυφαίοι Έλληνες ποδηλάτες, οι Γιώργος Μπούγλας, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και Περικλής Ηλίας, θα απαρτίζουν τη Skoda Cycling Team, εκπροσωπώντας επάξια τη μάρκα στον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα της χρονιάς.

Παράλληλα, στην Expo Area μπροστά από το δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, θα υπάρχει το stand της Skoda με 2 εκθέματα, το εντυπωσιακό Enyaq Coupé RS iV και το δυναμικό Kodiaq RS.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ποδηλατικό αγώνα αλλά και για την παρουσία της Skoda, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://www.skoda.gr/company/l-etape-greece-by-tour-de-france-presented-by-skoda.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην κορυφαία ποδηλατική διοργάνωση εδώ https://greece.letapebytourdefrance.com/registration.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα, όρθια άτομα, αυτοκίνητο και εξωτερικοί χώροι

Το πρόγραμμα Škoda Student Car τρέχει για ένατη φορά: Σπουδαστές κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους.

  • 29 σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Škoda σχεδιάζουν και κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους
  • Οι εργασίες του προγράμματος Student Car, που διεξάγεται για ένατη φορά, ξεκίνησαν στην αρχή του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους
  • Το πρόγραμμα Student Car αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της εκπαίδευσης στην Ακαδημία της Škoda από το 2014

29 σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής στην Ακαδημία της Škoda έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται επάνω στην κατασκευή του δικού τους αυτοκινήτου στο πλαίσιο του προγράμματος Student Car. Από το ακαδημαϊκό έτος 2013/14, οι μαθητευόμενοι κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους με τη βοήθεια της εξειδικευμένης καθοδήγησης των εκπαιδευτών τους – ξεκινώντας από λευκό χαρτί και φθάνοντας μέχρι ένα ολοκληρωμένο μοναδικό πρωτότυπο όχημα. Καθ' όλη τη διάρκεια της μελέτης, έχουν την υποστήριξη από πολλά τμήματα της Škoda Auto, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων Σχεδιασμού και Τεχνικής Εξέλιξης. Λεπτομέρειες σχετικά με το όχημα στο οποίο βασίζεται, το είδος των μετατροπών που έχουν γίνει όπως και το όνομα του ένατου Student Car θα αποκαλυφθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Οι πρόδρομοι του προγράμματος Student Car από το 1975

Μέχρι στιγμής, οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Škoda έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει οκτώ πρωτότυπα αυτοκίνητα υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών τους. Περισσότερες πληροφορίες για τα προηγούμενα αυτοκίνητα του προγράμματος Student Car της Škoda μπορείτε να βρείτε εδώ. Το όγδοο αυτοκίνητο του προγράμματος, το Škoda Afriq, είχε για πρώτη φορά την υποστήριξη της Škoda Motorsport. Πρόδρομοι του καινοτόμου προγράμματος – του μοναδικού στο είδος του στην Τσεχία – ήταν τα τέσσερα αντίτυπα του Škoda Buggy Type 736, που κατασκευάστηκαν στο χέρι το 1975 από τεχνικούς σπουδαστές της Škoda για τον τότε αναπτυσσόμενο χώρο των αγώνων autocross στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

 

 

 

<