Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 
 

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας, που μετρούν δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, ενώ εκατομμύρια έχουν χάσει τα σπίτια τους, στέκονται σύσσωμες οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και έχουν προβεί σε συγκέντρωση ειδών καθώς και παροχή υπηρεσιών προκειμένου να συνδράμουν στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών των ανθρώπων αυτών.

Η ACS ανέλαβε την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης που ανακοίνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ως ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους.

Η Cosmote καλύπτει το κόστος επικοινωνίας όλων των συνδρομητών, ιδιωτών και επιχειρήσεων, προσφέροντας δωρεάν τις διεθνείς κλήσεις από την Ελλάδα προς την Τουρκία και τη Συρία που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από τις 07 έως και τις 14 Φεβρουαρίου από οποιοδήποτε σταθερό και κινητό Cosmote (συμβόλαιο, καρτοκινητό, καρτοσυμβόλαιο, Cosmote Neo).

Η  Efood ανακοίνωσε τη στήριξή του στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μέσα από την ενεργοποίηση των χρηστών της πλατφόρμας του. Επίσης προχωρά σε επιπλέον δωρεά ύψους 10.000 ευρώ σε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα ποδοθούν στο Humanity Greece, καθώς και σε δωρεά του απαραίτητου εξοπλισμού (κράνη, γάντια, φακούς, μπότες) στη Solidarity Now.

Οι άνθρωποι του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια, ανέλαβαν δράση στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Κοινωνικής Κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος Κοινωνική Κουζίνα Δωρεάν Φαγητό Για Όλους" συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Οι άνρθωποι της Interamerican ανταποκρινόμενοι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης των σεισμόπληκτων σε Τουρκία και Συρία, συγκέντρωσαν βασικά είδη διατροφής, υγιεινής και φροντίδας, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους. Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι και συνεργάτες της εταιρείας, συγκέντρωσαν ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, είδη βρεφικής φροντίδας, ιατροφαρμακευτικό υλικό, KIT ατομικής υγιεινής για γυναίκες και ξηρά τροφή για ζώα, τα οποία παρέδωσαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Περιφέρεια Αττικής, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το «Όλοι Μπορούμε» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Η Lamda Developmnet σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης στα 4 μεγάλα εμπορικά κέντρα της από 11/2 έως 28/2.

Η Nissan Motor Co. Ltd θα προσφέρει ένα πακέτο βοήθειας έψς και 1 εκατομμυρίου ευρώ για τη στήριξη της συνεχιζόμενης ανθρωπικστικής κρίσης στην Τουρκία. Το πακέτο αποτελείται από μια άμεση δωρεά 750.000 ευρώ στο Turk Kizilay, την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο και ένα πρόσθετο κεφάλαιο έως 250.000 ευρώ θα διατεθεί από τη Nissan για να καλύψει τις δωρεές από τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες της που θέλουν να  βοηθήσουν άμεσα.

H Nova έως και τις 15 Φεβρουαρίου (συμπεριλαμβανομένης), προσφέρει στους συνδρομητές συμβολαίου δωρεάν 1000 λεπτά διεθνών τηλεφωνικών κλήσεων προς Τουρκία και Συρία μέσω του κινητού και σταθερού δικτύου τους. Κατά την ίδια περίοδο, θα καταργήσει επίσης τις χρεώσεις περιαγωγής για τους συνδρομητές τηςστην Τουρκία προκειμένου να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο ΟΠΑΠ προχωρά άμεσα σε οικονομική ενίσχυση προς τον ελληνικό σύλλογο του Ερυθρού Σταυρού, στηρίζοντας το έργο του διεθνούς οργανισμού για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργούνται και την ανακούφιση των συνανθρώπων μας στις δυο χώρες. Ενισχύοντας αυτή την προσπάθεια, οι εργαζόμενοι της εταιρείας συγκεντρώνουν, παράλληλα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν στους πληγέντες.

Η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της, ιδιώτες και επιχειρήσεις, συμβολαίου κινητής, καρτοπρογράμματος, καρτοκινητής και σταθερής, από 8 Φεβρουαρίου έως και 13 Φεβρουαρίου απεριόριστα δωρεάν λεπτά ομιλίας για διεθνείς κλήσεις, SMS προς την Τουρκία και Συρία και απεριόριστα δωρεάν data και ομιλία για χρήση της υπηρεσίας περιαγωγής σε Τουρκία.