Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

  • Η Κωτσόβολος βρίσκεται στο πλευρό της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στη χώρα μας.
  • Η Κωτσόβολος προσφέρει 2,2 τόνους με είδη πρώτης ανάγκης στα παιδιά από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στο Χαμόγελο του Παιδιού

Η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ το 2ο Κύκλο "MITEF GREECE"

Η Κωτσόβολος ενίσχυσε και στάθηκε για ακόμη μία φορά στο πλευρό προγραμμάτων που στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση και δυναμική ανάπτυξη της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στη χώρα μας. Ως χορηγός του διαγωνισμού “MITEF Greece Startup Competition 2022”, η Κωτσόβολος ήταν παρούσα στον 2ο κύκλο Αξιολόγησης και ανακοίνωσης των finalists, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου. Ως αρωγός της τεχνολογίας και της καινοτομίας, η Κωτσόβολος βρίσκεται στο πλευρό όσων στοχεύουν στην ενίσχυση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω της τεχνολογίας, δίνοντας βήμα σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ιδέες. Για το λόγο αυτό, η συνεργασία της εταιρείας με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό MIT Enterprise Forum Greece για το διαγωνισμό Καινοτομίας “MITEF Startup Competition 2022” ταυτίζεται με τις προτεραιότητες της Κωτσόβολος, με προσανατολισμό την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά 17 εκπαιδευτικών σεμιναρίων, λαμβάνοντας παράλληλα καθοδήγηση από διεθνώς καταξιωμένους μέντορες. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος επιτάχυνσης, συμμετείχαν στη δεύτερη διαδικασία αξιολόγησης, όπου 26 νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσίασαν το καινοτόμο εγχείρημά τους σε 18 καταξιωμένους κριτές του κλάδου, όπως επενδυτές, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες και συνεργάτες. O Τελικός Γύρος Αξιολόγησης του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ενώ η απονομή θα υλοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου.

Η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Η εταιρεία όσο και οι άνθρωποί μας ανταποκρίθηκαν στις έκτακτες ανάγκες του πολέμου, εξοπλίζοντας με ηλεκτρικές συσκευές Σπίτια του Οργανισμού και προσφέροντας 2,2 τόνους με είδη πρώτης ανάγκης.

Η εταιρεία και οι εργαζόμενοί μας ένωσαν τις δυνάμεις τους, και μαζί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρόσφεραν χαμόγελα και αισιοδοξία για μία Καλύτερη Ζωή σε Σπίτια του Οργανισμού πανελλαδικά, που προετοιμάζονται σταδιακά και φιλοξενούν παιδιά και μητέρες πρόσφυγες από την Ουκρανία. 

Η εταιρεία μας, απαντώντας άμεσα στις ανάγκες που προκλήθηκαν από τον πόλεμο, προχώρησε αρχικά στην εγκατάσταση και τον πλήρη εξοπλισμό με ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικά και μικροσυσκευές 3 Σπιτιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που σήμερα φιλοξενούν μητέρες με τα μικρά παιδιά τους, που ήρθαν με τις αποστολές που πραγματοποίησε ο Οργανισμός στα σύνορα με την Πολωνία, βοηθώντας τους να κάνουν μία νέα αρχή στη χώρα μας.

Η συνέχιση του πολέμου είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των αναγκών των ανθρώπων που φιλοξενούνται από τον Οργανισμό. Ως εκ τούτου, προσφέραμε επιπλέον 113 μικροσυσκευές σε Σπίτια του Οργανισμού, όπου συγκεκριμένα, σε αυτούς τους χώρους φιλοξενίας αυτήν τη στιγμή, στεγάζονται 23 μητέρες και 27 παιδιά.

Παράλληλα, καλέσαμε τους εργαζομένους της να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη αυτών των οικογενειών. Όλοι οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν άμεσα, και με μεγάλη προθυμία, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν και να προσφερθούν 2,2 τόνοι από αυτά τα είδη στους συνανθρώπους μας που ήρθαν από την Ουκρανία για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, ο κος Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου» στην Αγία Παρασκευή, όπου δήλωσε σχετικά: «Στην Κωτσόβολος τοποθετούμε πάντα στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας τον Άνθρωπο και την Κοινωνία. Τόσο στο πλαίσιο των πολυετών προγραμμάτων μας, όσο και σε έκτακτες συνθήκες, είμαστε παρόντες και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει η ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Οι έκτακτες συνθήκες του πολέμου ανέδειξαν πολύ μεγάλες ανάγκες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο της μακράς συνεργασίας μας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανταποκριθήκαμε άμεσα, στο κάλεσμά του και στην ανάγκη για τον εξοπλισμό των Σπιτιών που φιλοξενούνται παιδιά και μητέρες από την Ουκρανία. Είμαστε περήφανοι, ως εταιρεία και ομάδα, που καταφέραμε άμεσα, να συμβάλλουμε και εμείς για να είναι η διαμονή τους στην Ελλάδα, όσο το δυνατόν καλύτερη».