Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Εnabler και επιταχυντή του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων χαρακτήρισε τον ΟΤΕ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά το μήνυμά του προς τους μετόχους στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση. Ο κ. Τσαμάζ, αφού επανέλαβε τη δέσμευση για την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2024, ανέλυσε επίσης το στρατηγικό σχέδιο του ΟΤΕ «που θα πάει τον όμιλο στο 2030». Όπως τόνισε ο κ. Τσαμάζ, αυτό στηρίζεται σε τρεις άξονες: Πελάτες, Δίκτυα και Λειτουργίες.

Για τον πρώτο άξονα, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι «τα επόμενα δέκα χρόνια, οι πελάτες μας, ιδιώτες ή επαγγελματίες, βιομηχανίες ή το Δημόσιο, δεν θα επιζητούν από εμάς έναν κατάλογο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Θα χρειάζονται ένα τεχνολογικό οικοσύστημα συνδεδεμένο με ολόκληρο τον κόσμο και προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες». Για τις επενδύσεις στα δίκτυα ανέφερε πως ο «όμιλος ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία έχει επενδύσει περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε δίκτυα και δεσμεύεται για επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2024».

Ο όμιλος έχει δεσμευτεί για πληθυσμιακή κάλυψη 5G στο 60% του πληθυσμού μέχρι το τέλος του 2021, καθώς και για περαιτέρω επέκταση του δικτύου οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home- FTTH), φτάνοντας σε παραπάνω από 550 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως το τέλος του 2021. Για τις λειτουργίες τόνισε πως το 2020 ήταν χρονιά- σταθμός για τη δομή της λειτουργίας του ομίλου ΟΤΕ, καθώς ολοκληρώθηκε η απόσχιση των κλάδων της πρώτης γραμμής -της εξυπηρέτησης πελατών, των τεχνικών υπηρεσιών πεδίου και των καταστημάτων- σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες.

«O μόνος τρόπος για να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και την αιφνίδια αλλαγή, είναι να αλλάζουμε συνεχώς, με ελεγχόμενο τρόπο και πριν μας αναγκάσουν οι συνθήκες», τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ, προαναγγέλλοντας νέες αλλαγές. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ υπερψήφισε την πρόταση του Δ.Σ. για διανομή μερίσματος 0,68 ευρώ ανά μετοχή (σε απόλυτο ποσό) για τη χρήση 2020, μια αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με πέρυσι, όταν είχε δοθεί μέρισμα 0,55 ευρώ για τη χρήση 2019.