Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

Ζωντανεύουν 1.000 στρέμματα με 70.000 δέντρα 

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», και η «ΜΑΧΙΜΑ INSURANCE Α.Ε.», αναλαμβάνοντας την αποκατάσταση μεγάλης έκτασης δάσους της Αττικής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά. Το πρόγραμμα «Το δάσος μας» στοχεύει στην αποκατάσταση του χαμένου δάσους αλλά με βιώσιμο τρόπο και κυρίως εξασφαλίζοντας επαγγελματική φροντίδα  για τις εκτάσεις που αναδασώνονται για περίοδο δύο ετών.

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι ανωτέρω εταιρείες, ορίζονται ανάδοχοι για την υλοποίηση έργων αναδάσωσης 490 καμμένων στρεμμάτων, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και 516 καμμένων στρεμμάτων, στην περιοχή της Πεντέλης. Πρόκειται για έκταση συνολικής επιφάνειας 1.000 στρεμμάτων, στα οποία θα φυτευθούν συνολικά, περί τα 70.000 δέντρα για τη στήριξη του δασικού οικοσυστήματος των περιοχών αυτών, σύμφωνα με την από 26/10/2022 Α.Π : ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/111254/3937 πράξη ορισμού αναδόχου αναδάσωσης.

Η μελέτη αναδάσωσης, ενδεικτικά προτείνει δένδρα με μικρές υδατικές ανάγκες και βιολογικές απαιτήσεις που να συνάδουν με τις συγκεκριμένες βιοκλιματικές συνθήκες και θα λειτουργούν αποτρεπτικά στην επέκταση μιας μελλοντικής πυρκαγιάς, όπως Δρυς (Βελανιδιά-Αριά), Χαρουπιά, Κουτσουπιά, Χαλέπιος Πεύκη, Κυπαρίσσι (πλαγιόκλαδο, ορθόκλαδο), Δάφνη Απόλλωνος, Πικροδάφνη, Μυδική, Μυρτιά, Αγριελιά.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και η «Μaxima Insurance» αναλαμβάνουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τον επιχειρηματικό κόσμο για την επίτευξη συνεργειών και τη στήριξη της ανωτέρω δράσης. Απώτερος στόχος είναι η αναδάσωση ακόμη περισσότερων εκτάσεων που έχουν καεί. Η ανάγκη προώθησης προγραμμάτων στον τομέα του περιβάλλοντος που αφορούν φυτοτεχνικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα σε δασικές εκτάσεις που επλήγησαν πρόσφατα από πυρκαγιές, είναι επιτακτική.

Επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να υιοθετήσουν τμήμα από τις καμένες εκτάσεις προς αναδάσωση μπορούν να απευθυνθούν για λεπτομέρειες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 2130230137.

 

Λίγα λόγια για την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
H «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που σκοπό έχει τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου του Πολιτισμού, του Τουρισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος και του Εθελοντισμού της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία αυτή ουσιαστικά εκφράζει την αποφασιστικότητα του ιδιωτικού τομέα να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην ελληνική πολιτεία, έτσι ώστε η χώρα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής συνδρομής από τους πλέον εύρωστους και υγιείς κλάδους την ελληνικής αγοράς. Τον φορέα ενισχύουν επίσης με την ενεργή συμμετοχή και δράση τους, πολλοί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, οργανώσεις, επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα, στελέχη όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας επιχειρήσεων. Επισημαίνεται ότι η «Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι ελεύθερη από πολιτικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα οι δράσεις της συνδράμουν την ελληνική πολιτεία, χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

Λίγα λόγια για την «Maxima Insurance»
H Maxima Insurance είναι εταιρία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης η οποία ιδρύθηκε το 2005, αναπτύχθηκε με ταχείς ρυθμούς και έκτοτε παρέχει υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες, σε ιδιώτες και σε επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο Eξωτερικό. Παράλληλα, διακρίνεται για την τεχνογνωσία και την απόλυτα πελατοκεντρική της αντίληψη.