Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish
  • 2slide.jpg
  • aslide.jpg
  • slideshow_slide_1.jpg

Σε μια περίοδο όπου η ανάγκη για ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή είναι επιτακτικότερη από ποτέ, η Coca‑Cola στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Global Water Partnership – Mediterranean και με την υποστήριξη του The Coca‑Cola Foundation, αναλαμβάνουν μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανακούφιση και την προστασία της πόλης των Τρικάλων από την απειλή των πλημμυρών.

Η καταστροφική κακοκαιρία Ντάνιελ, που έπληξε την Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο του 2023, αποτέλεσε την αφορμή για την άμεση δράση σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η προστασία της περιοχής ενάντια σε μελλοντικές κλιματικές προκλήσεις. Το έργο επικεντρώνεται στην εγκατάσταση ενός αγωγού απομάκρυνσης όμβριων υδάτων στην περιοχή της Μπάρας των Τρικάλων, με στόχο να παρέχει μια μακροπρόθεσμη λύση στο χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών.

Η σημαντικότητα της συνεργασίας των ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν το κυρίαρχο θέμα της εκδήλωσης παρουσίασης του έργου που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα. Στην ειδική εκδήλωση για την ανακοίνωση της υλοποίησης του έργου παρέστησαν επίσημοι εκπρόσωποι του Δήμου Τρικάλων, της Coca‑Cola στην Ελλάδα και του διεθνούς οργανισμού GWP-Med, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του έργου και η μεγάλη του επίδραση στην κοινότητα.

Εκτός από την τεχνική στήριξη, ο διεθνής οργανισμός GWP-Med προγραμματίζει επίσης να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις που θα εφοδιάσουν την τοπική κοινότητα με τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση και την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Η προσπάθεια αυτής της συνεργασίας με τον Δήμο Τρικκαίων αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Coca‑Cola στην Ελλάδα προς τις τοπικές κοινωνίες και την υποστήριξή τους, ιδιαίτερα μετά από φυσικές καταστροφές. Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Coca‑Cola Hellas, κ. Σταύρος Μουρελάτος, και η Γενική Διευθύντρια της Coca‑Cola Τρία Έψιλον, κα Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, η πρωτοβουλία αυτή είναι μόνο μια από τις πολλές ενέργειες που η εταιρεία έχει υλοποιήσει για την υποστήριξη της κοινότητας στην Θεσσαλία.

Αξίζει να αναφερθεί πως από την πρώτη στιγμή η Coca‑Cola στην Ελλάδα στάθηκε δίπλα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, υλοποιώντας δράσεις για την έμπρακτη στήριξη και την άμεση ανακούφιση των πληγεισών περιοχών. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε στοχευμένες ενέργειες άμεσης ανακούφισης και στήριξης των πολιτών δωρίζοντας 2 εκατ. φιάλες νερό AΥΡΑ, διοργανώνοντας συναυλία για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και ειδών ρουχισμού, αφιερωμένη στους μαθητές της Θεσσαλίας, και υλοποιώντας εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων της Coca‑Cola για την υποστήριξη τοπικών αναγκών.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου υποστήριξε ένα ολοκληρωμένο πεντάμηνο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και ιατροφαρμακευτικής αρωγής για τους πληγέντες της Θεσσαλίας, μέσω κινητής μονάδας που πραγματοποιεί οργανωμένες επισκέψεις σε χωριά, αλλά και επισκέψεις πόρτα-πόρτα για τις ευπαθείς ομάδες.

O Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Διευθυντής της Coca‑Cola Hellas, δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στην Coca‑Cola είναι σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στην «επόμενη μέρα» και να υλοποιούμε έργα που θωρακίζουν τις περιοχές που απειλούνται από τις καταστροφικές συνέπειες ακραίων φαινομένων. Μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί και το αντιπλημμυρικό έργο στα Τρίκαλα, που υλοποιούμε με την υποστήριξη του The Coca‑Cola Foundation. Eίμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που σήμερα ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να αποφύγουμε εικόνες καταστροφής, όπως αυτές που όλοι βιώσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca‑Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, ανέφερε: «Ανθεκτικές υποδομές στην κλιματική αλλαγή είναι απαραίτητες για τη χώρα μας και κρίσιμες για την τοπική κοινωνία. Από την πρώτη στιγμή, βρεθήκαμε δίπλα στη Θεσσαλία, ενώ και σήμερα το αποδεικνύουμε έμπρακτα με αυτό το εμβληματικό αντιπλημμυρικό έργο στα Τρίκαλα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την υποστήριξη στη Θεσσαλία, με έργα που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση και την ανάπτυξη της περιοχής».

 

Μας στηρίζουν...