Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish
  • 2slide.jpg
  • aslide.jpg
  • slideshow_slide_1.jpg

Costa Navarino: Διεθνή Πιστοποίηση για τα γήπεδα γκολφ

Η Costa Navarino έλαβε την διεθνή πιστοποίηση GEO Certified® για τα γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course, στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσής της στην αειφόρο ανάπτυξη και την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η πιστοποίηση GEO χορηγείται από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό GEO Sustainable Golf Foundation και επιβεβαιώνει ότι τα γήπεδα πληρούν τα υψηλότερα κριτήρια στους τομείς: ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, βέλτιστη διαχείριση πόρων, θετικό κοινωνικό αποτύπωμα και κλιματικές δράσεις.

Η Carole Kerrey, Certification Manager του GEO Sustainable Golf Foundation, ανέφερε ότι η αειφορία αποτελεί σαφώς προτεραιότητα για την Costa Navarino, όπως φαίνεται στον σχεδιασμό και τη λειτουργία των γηπέδων The Bay Course και The Dunes Course. Από την πλευρά του ο David Ashington, Γενικός Διευθυντής, Costa Navarino Golf, δήλωσε: ότι αυτή η διεθνής αναγνώριση επισφραγίζει τη μακρόχρονη δέσμευσή μας στην αειφόρο ανάπτυξη στο γκολφ.

Ποιες βιώσιμες πρακτικές εφαρμόζει η Costa Navarino στα γήπεδα γκολφ:

Η Costa Navarino είναι ο πρώτος προορισμός γκολφ στην Ανατολική Μεσόγειο που λαμβάνει την πιστοποίηση. Μεταξύ των βιώσιμων πρακτικών που ξεχωρίζουν για τα γήπεδα The Dunes Course και The Bay Course, είναι:

Ορθή διαχείριση νερού: αρκετά χρόνια πριν τη λειτουργία των γηπέδων, έγιναν εκτενείς μελέτες για τους υδατικούς πόρους στην περιοχή, οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση για ένα βιώσιμο σύστημα διαχείρισης νερού. Για το σκοπό αυτό, κατασκευάστηκαν λιμνοδεξαμενές, πλήρως ενταγμένες στο φυσικό τοπίο, οι οποίες γεμίζουν με επιφανειακό νερό, αντλώντας ποσότητα μικρότερη του 1% της ετήσιας απορροής των κοντινών ποταμών.

Μείωση της συνολικής αρδεύσιμης έκταση πρασίνου στα γήπεδα The Dunes Course και The Bay Course κατά 5% και 10% αντίστοιχα μέσα στο 2023, με τη χρήση ενδημικών φυτών και ανακυκλωμένου ξύλου ελιάς από το κλάδεμα των ελαιόδεντρων, για την κάλυψη του εδάφους. Στόχος είναι η περαιτέρω μείωση της έκτασης εντός του 2024.

Κλιματικές δράσεις: Ήδη από το 2009, η Costa Navarino είχε συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και την Ακαδημία Αθηνών, για τη δημιουργία του Navarino Environmental Observatory (NEO), το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας και της εκπαίδευσης για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στην Αν. Μεσόγειο, εδώ και 15 χρόνια.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιόδεντρων στην Ευρώπη: περισσότερα από 7.000 ελαιόδεντρα έχουν ήδη μεταφυτευτεί στις ξεχωριστές περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino.

To Bay Clubhouse είναι ένα από τα πρώτα υπόσκαφα clubhouses, το οποίο «δένει» αρμονικά με το φυσικό τοπίο και διαθέτει «πράσινες στέγες», με συνολικά 27.500 φυτά και δέντρα στην οροφή και περιμετρικά.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικά, γυαλί, λάδι, μπαταρίες και οργανικά απόβλητα.

Μας στηρίζουν...