Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017

Το 2017 η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ επιτέλεσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο συνεχίζοντας ακόμη πιο δυναμικά και ενεργά, υλοποιώντας δράσεις και ενέργειες τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. Με συνέπεια, σταθερότητα, έμπνευση, αντλώντας  πόρους αποκλειστικά από την ιδιωτική πρωτοβουλία, αξιοποιώντας παράλληλα όλα τα μέσα, καθώς και τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου μας, δημιουργούμε αποτελεσματικές συμμαχίες και συνέργειες, έτσι ώστε  να αντιστρέψουμε την αρνητική εικόνα της Ελλάδας και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο όλα τα θετικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων. Έτσι και τη χρονιά αυτή χάρη στη στήριξη των εταιρειών/ μελών μας καταφέραμε να στηρίξουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεγάλες εκδηλώσεις επιχειρηματικών διακρίσεων, προβάλλαμε τη χώρα μας και τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα σε διεθνή επίπεδο, προωθήσαμε το πνεύμα του εθελοντισμού, υλοποιήσαμε πανελλαδική καμπάνια για την οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. 

Πιο συγκεκριμένα προβήκαμε στις ακόλουθες δράσεις:

1ος/2017 Δημιουργία Web Radio της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Δημιουργία online ραδιοφωνικού σταθμού μέσα από το site της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» το οποίο λειτουργεί με εθελοντές. Ο σταθμός εγκαινιάζει ένα ειδικά επιμελημένο μουσικό πρόγραμμα, με πλούσιο ρεπερτόριο, που θα συντροφεύει τους ακροατές του όλο το 24ωρο. Πιο συγκεκριμένα ακούγονται μπλουζ, έντεχνο, ελληνική και ξένη rock, ελληνική και ξένη pop, 80’s, jazz, ρεμπέτικα, κλασσική και instrumental μουσική. Ο σταθμός προσφέρει έσοδα από ρ/φ σποτ και στόχος είναι η παραγωγή εκπομπών με θέματα σχετικά με το σκοπό της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Για το λόγο αυτό έχει εξοπλιστεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στα γραφεία, για να λειτουργήσει ως στούντιο.

1ος/2017 Υλοποίηση Καμπάνιας για το Κοινωνικό Πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ συνέβαλε σημαντικά στην υλοποίηση και την προώθηση της καμπάνιας για το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. Συμμετείχε σε όλες της συναντήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την προβολή της καμπάνιας. Δημιουργήθηκε τηλεοπτικό σποτ του οποίου καλύψαμε το κόστος παραγωγής και το προωθήσαμε στα ΜΜΕ. Παράλληλα δημιουργήθηκαν 2 επιπλέον τηλεοπτικά σποτ με τη συμμετοχή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και γνωστών Ελλήνων ηθοποιών και δημοσιογράφων που αφορούσαν τα «Τροχαία Ατυχήματα» και τα κακόβουλα «Τηλεφωνήματα». Και για τα 3 σποτ η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ανέλαβε την προώθησή τους στα ΜΜΕ καθώς και τις μετρήσεις προβολής από τα τηλεοπτικά κανάλια.

15/01/2017 Στηρίξαμε το 1ο Ecali Run
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στήριξε το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός των βορείων προαστίων προβάλλοντας το γεγονός στα ΜΜΕ και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή εθελοντών. Δύο διαδρομές, 5 χιλιομέτρων για ενήλικες, και 1 χιλιομέτρου για παιδιά, δίπλα σε γνωστούς Ολυμπιονίκες, στην περιοχή της Εκάλης. Η διαδρομή θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό τις εγκαταστάσεις του The Ecali Club.

5/3/2017 Στηρίξαμε τον 4ο Μαραθώνιο Ναυπλίου 
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στήριξε τον 4ο Μαραθώνιο Ναυπλίου μέσω της παραγωγής τηλεοπτικού σποτ και της προώθησής του στα ΜΜΕ και στα κλειστά κυκλώματα. Ο Μαραθώνιος έλαβε χώρα στις 5 Μαρτίου 2017 με τη συμμετοχή φιλάθλων δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της Συμμαχίας για την Ελλάδα και του ΕΟΤ. Επίσης στα πλαίσια διεξαγωγής του Μαραθωνίου, διεξήχθησαν οι αγώνες Ημιμαραθωνίου: αγώνας 5χλμ. (δυναμικό βάδισμα και αγώνα για μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων), αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς 2,5χλμ. (δυναμικό βάδισμα και αγώνα για μαθητές Δημοτικών Σχολείων). Ο αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς ήταν αφιερωμένος στη στήριξη του Γηροκομείου Ναυπλίου, στο οποίο θα δόθηκαν τα όποια έσοδα από τη συμβολική συμμετοχή των φιλάθλων δρομέων.

2/4/2017 Στηρίξαμε το 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» 
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστήριξε το 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 2 Απριλίου 2017, προβάλλοντάς τον μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας μας καθώς και μέσα από τα ΜΜΕ. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη και μαζικότερη διεθνή διοργάνωση της χώρας μας, τη μεγαλύτερη της Βορείου Ελλάδος και ως τέτοια αναγνωρίζεται από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων δρόμων AIMS, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού ΕΑΑ, καθώς και από την Εθνική Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (Σ.Ε.Γ.Α.Σ). Εντάσσεται δε, ανελλιπώς στο ετήσιο διεθνές αθλητικό καλεντάρι των ανωτέρω Ομοσπονδιών. Υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών υποστηρικτών, (www.thesshalfmarathon.org www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr), καθώς επίσης τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

9/4/2017 Στηρίξαμε τον 2ο Μαραθώνιο Κρήτης
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστήριξε το 2ο «Μαραθώνιος Κρήτης – Crete-Marathon» που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, προβάλλοντας τη διοργάνωση μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της στο internet, καθώς και προωθώντας το τηλεοπτικό σποτ στα ΜΜΕ για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προβολή του.  Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με τη συμμετοχή των 6 Δήμων της Περιφερειακής ενότητας, των θεσμικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΓΑΣ, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη «Ειρηναίου Γαλανάκη». Παράλληλα με το Μαραθώνιο διεξήχθησαν και αγώνες 10χλμ., 5χλμ., 2,5χλμ., καθώς και μαραθώνια συμμετοχική ποδηλατοδρομία. Το Σάββατο, παραμονή των αγώνων και στα πλαίσια της τελετής έναρξης, διοργανώθηκε Λαμπαδηδρομία στη μνήμη του Μακαριστού από τον Δήμο Κισσάμου και τον Δήμο Αποκορώνου. Την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν το αγώνα, σε ειδική τελετή, συλλέχθηκε ο κότινος για το στεφάνωμα των Μαραθωνοδρόμων από την αρχαία ελιά των Βουβών στον Δήμο Πλατανιάς.

31/5/2017 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στήριξε το Συμπόσιο "Made in Greece"
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στήριξε το Συμπόσιο "Made in Greece" που συνδιοργανώνεται από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ) και την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.), μέσω της σημαντικής συμβολής της, στην προβολή και αναγνωρισιμότητα του συμποσίου στον επιχειρηματικό κόσμο. Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31η Μαΐου 2017 και ώρα 09:30, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Σκοπός του ήταν, η ανάδειξη της αναπτυξιακής διάστασης της εθνικής προέλευσης ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας, η διάχυση του θεσμού του Σήματος Ελληνικού Προϊόντος και η ανάδειξη της Κλαδικότητας στην Ανάπτυξη. Στο πλαίσιο του συμποσίου, κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη και πανεπιστημιακοί παρουσίασαν και σχολίασαν το θεσμικό πλαίσιο “Made in”, το θεσμό του Σήματος Ελληνικού Προϊόντος, καθώς και επιτυχημένες στρατηγικές Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Branding. Στην αξία του ελληνικού σήματος για τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης, την κερδοφορία και την περαιτέρω ανάπτυξή της στη διεθνή αγορά αναφέρθηκαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ Υποστηρικτές ήταν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Επώνυμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ), η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ,  το «Κίνημα  Πολιτών - Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» και η Συμμαχία για την Ελλάδα. Χορηγός ήταν η εταιρεία ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε.

6ος/2017 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στήριξε το Βοτανικό Κήπο Δελφών
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ έθεσε υπό την αιγίδα της το εγχείρημα του οργανισμού "ΑΠΟΛΛΩΝ-ΔΕΛΦΟΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ", σχετικά με την έρευνα, διάσωση, ανάδειξη και αξιοποίηση, των μοναδικών φαρμακευτικών-αρωματικών και βρώσιμων φυτών του Παρνασσού, καθώς και των ενδημικών φυτών της περιοχής και παράλληλα την εκπαίδευση και επιμόρφωση της κοινωνίας για τις αξίες των φυτών αυτών για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ειδική θεματική ενότητα θα αναφέρεται στην ιστορία των ιαματικών φυτών (βοτάνων) και γενικότερα των αυτοφυών φυτών της ελληνικής γης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ θέτοντας υπό την αιγίδα της το εγχείρημα αυτό, αποσκοπεί στο να συμβάλλει μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βοτανικού Κήπου, τόσο στην αφύπνιση της νεολαίας όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής, αλλά ολόκληρης της χώρας, όσο και στην εκπαίδευσή τους σε θέματα, που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του. Επίσης στο να αποτελέσει ο Βοτανικός Κήπος εφαλτήριο για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής του τόπου, βασισμένης στο πολύτιμο και αξιοποιήσιμο φυτικό υλικό της περιοχής.

6ος/2017 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στήριξε το έργο του "ΜΑΖΙ για το ΠΑΙΔΙ"
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ξεκίνησε νέα συνεργασία με την ένωση ΜΑΖΙ για το ΠΑΙΔΙ, η οποία έχει δημιουργήσει τη γραμμή στήριξης 11525 με απώτερο στόχο την ανακούφιση κάθε παιδιού σε ανάγκη. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ένωσης ΜΑΖΙ για το ΠΑΙΔΙ και ανέλαβε τη μετατροπή των 2 τηλεοπτικών σποτ που έχει δημιουργήσει η ένωση, για τη γραμμή στήριξης 11525.  Παράλληλα προώθησε τα σποτ για προβολή από τις οθόνες κλειστών κυκλωμάτων σε κεντρικά σημεία της Αττικής, όπως στα εμπορικά κέντρα Golden Hall και The Mall, στα καταστήματα Everest & Olympus Plaza, κ.α.

12-17/6/2017 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στήριξε τη Συμμετοχή της 3D Animation Ταινίας ΑΙΝΙΓΜΑ
Εξαιρετικά σημαντική επιτυχία για τον Ελληνικό Κινηματογράφο αποτελεί το γεγονός ότι το ΑΙΝΙΓΜΑ, η δεκάλεπτη 3D Animation ταινία των Αντώνη Ντούσια και Άρη Φατούρου, συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Annecy της Γαλλίας, από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου 2017. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στήριξε τη συμμετοχή αυτή προβάλλοντας το σποτ της ταινίας στα ΜΜΕ καθώς και μέσα από τα δικά της κανάλια επικοινωνίας. Το δεκάλεπτο υπερρεαλιστικό ΑΙΝΙΓΜΑ γεννήθηκε στις κινηματογραφικές εκβολές της ζωγραφικής και αποδεικνύει πως μια ταινία κατ’ εξοχήν εικαστική μπορεί να συγκινεί και να  συναρπάζει. Έχει ήδη στις “αποσκευές” του:

 • το  Βραβείο ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που απονεμήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, κατά την ετήσια τελετή στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, εγκαινιάζοντας  έτσι το νεοσύστατο βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation. 
 • το Βραβείο Καλύτερου Animation, που έλαβε στις 24 Σεπτεμβρίου 2016, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, 
 • Εύφημη Μνεία Εικαστικής και Τεχνικής Επίτευξης στο εθνικό τμήμα, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

 

14/7/2017 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Υποστηρικτής του "Sustainability Forum 2017"
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ήταν υποστηρικτής του "Sustainability Forum 2017: A training, networking and professional development event", που διοργανώθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά από την Global Sustain. Το Forum πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», στην Αθήνα, με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης ομιλητών και ειδικών σε θέματα αειφορίας, από οργανισμούς και εταιρίες όπως: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, International Integrated Reporting Council, Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αειφορίας, EMEA - Flex, Schneider Electric, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Walgreens Boots Alliance, Global Sustain Group, CSR Training Institute, Trillium Asset Management, Atradius Credit Insurance, AHC Group, GRI και S&P Dow Jones Indices, οι οποίοι μέσα από εξειδικευμένα εργαστήρια και συνεδρίες μοιράστηκαν τη γνώση και την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες. Το Sustainability Forum 2017 απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την αειφορία.

21/7/2017 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Προσέφερε Περιπολικό Όχημα στην Ελληνική Αστυνομία
Με τη συμβολή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και των εταιρειών/ μελών της ΚΟSMΟCΑR Α.Ε.» και «Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.»,  προσεφέρθη περιπολικό όχημα στην Ελληνική Αστυνομία, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για όχημα μάρκας «SKODA OCTAVIA G-TEC», διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και αμόλυβδης βενζίνης), το οποίο διατέθηκε για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Α’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής. Επιπλέον η «Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.» ανέλαβε την τροφοδοσία   του οχήματος με φυσικό αέριο, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, ενώ τη συντήρηση του για τρία έτη ανέλαβε η εταιρία «KOSMOCAR Α.Ε.

9ος/2017 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Υλοποίησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ» για Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ & Εισαγγελείς σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σε συνεργασία με την ΠΦΟ οργάνωσαν και υλοποίησαν εξ’ ολοκλήρου ένα από τα πλέον πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα, στο θέμα της διασύνδεσης της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία και άλλες μορφές εγκληματικότητας. Προέβησαν στην εξεύρεση πόρων για την υλοποίηση της εκπαίδευσης, στην προβολή της σημαντικής αυτής ενέργειας στα ΜΜΕ, στην οργάνωση και διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών, καθώς και στη φιλοξενία των ξένων εκπαιδευτών. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες - εκπαιδευτές Αξιωματούχους από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.). Για τις ανάγκες του προγράμματος υλοποιήθηκαν τα ακόλουθα:

 • Εκδόθηκε 16σέλιδου εντύπου σε ποσότητα 1.000 τμχ. που διανεμήθηκε στους αξιωματικούς, που εκπαιδεύτηκαν και σε όλη την ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. 
 • Εκδόθηκε 16σέλιδο έντυπο σε ποσότητα 1.000 τμχ. που διανεμήθηκε στους εισαγγελείς στις εκδηλώσεις, που πραγατοποιήθηκαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
 • Μονόφυλλο έντυπο, ποσότητας 2.000 τμχ., διανεμήθηκε στους Αστυνομικούς και στους εισαγγελείς.
 • Δημιουργία 2 BACKDROP ΧΟΡΗΓΩΝ, που τοποθετήθηκαν στους χώρους εκπαίδευσης και στο Αρχηγείο στις εκδηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ.
 • Δημιουργία 1 BACKDROP ΧΟΡΗΓΩΝ, που τοποθετήθηκαν στους χώρους εκπαίδευσης των εισαγγελέων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 
 • 350 usb-stick με όλο το πρόγραμμα της εκπαίδευσης και λοιπό υλικό, τα οποία διανεμήθηκαν στους αξιωματικούς και την ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στους εισαγγελείς, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

14/10/2017 Στηρίξαμε τον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστήριξε τον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 14/10/2017, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διοργάνωση στα ΜΜΕ και μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη και μαζικότερη διεθνή διοργάνωση της χώρας μας, τη δεύτερη μεγαλύτερη της Βορείου Ελλάδος, τη φθινοπωρινή γιορτή της Θεσσαλονίκης, η οποία συμπληρώνει την εαρινή της, το Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Σύµφωνα µε τις αναφορές της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας του Στίβου (IAAF,AIMS) από το 2008, ο Ηµιµαραθώνιος αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόµενο αγώνα δρόµου. Υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών υποστηρικτών, όπως αυτοί φαίνονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους (www.thesshalfmarathon.org www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr), και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

10ος-11ος/2017 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Υποστήριξε την Εκδήλωση «Εικόνες και Μνήμες του ’40»
Στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η ΕΛ.ΑΣ. διοργάνωσε τη θεματική σειρά εκδηλώσεων «Εικόνες και μνήμες του ‘40», ένα αφιέρωμα για το έπος του 1940 που περιελάμβανε σύνθεση λόγου, εικόνων και ήχου, ένα θεατρικό αναλόγιο της ιστορικής εκείνης εποχής, καθώς και ένα θεατρικό μονόπρακτο «Ο φανταράκος» του Αλέκου Σακελλάριου. Η θεματική σειρά εκδηλώσεων «Εικόνες και Μνήμες του ‘40» παρουσιάστηκε σε 9 Δήμους, για τους οποίους η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δημιούργησε το πρόγραμμα, που διατέθηκε με τη συμμετοχή των εταιρειών/μελών της ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ (ΕΚΟ), ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ. Επίσης χορήγησε την εκδήλωση με τα κοστούμια των ηθοποιών.

7/11/2017 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ πρόβαλε τα Ελληνικά Προϊόντα στο Εξωτερικό, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM 2017 στο Λονδίνο
Στις 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Επαγγελματική Έκθεση Τουρισμού World Travel Market (WTM) 2017 στο Λονδίνο, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και συγκεντρώνει την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία. Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ανταποκρίθηκε και φέτος θετικά στο αίτημα του ΕΟΤ και μέσα από τα μέλη της ενίσχυσε το περίπτερό του με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα όπως ούζο, νερό, οικολογική Κόλα, κ.λπ. Τα προϊόντα  χρησιμοποιήθηκαν για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, την οποία φέτος επισκέφθηκαν περίπου 50.000 επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.

11/12/2017 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Υποστηρικτής των Βραβείων MADE IN GREECE 2017 ένα θεσμό της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ
Πρόκειται για ένα θεσμό, που επιβραβεύει την παραγωγή και αναδεικνύει την Ελλάδα. Ένα θεσμό, που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για ενδυνάμωση και διάδοση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινοτομίας και εξωστρέφειας, με σκοπό την επιβράβευση επιχειρήσεων και οργανισμών, που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων, με σημαντική προστιθέμενη αξία για την Ελληνική Οικονομία. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πρόβαλε επικοινωνιακά καθ’ όλη τη διάρκεια την ενέργεια αυτή μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της, στήριξε το θεσμό και φυσικά έδωσε το παρόν στην τελετή βραβείων όπου διακρίθηκαν αρκετές από τις εταιρείες/μέλη της. Επισημαίνεται ότι ο Γενικός Διευθυντής της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, κ. Γιώργος Καλούδης, συμμετείχε στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για το Βραβείο της κατηγορίας «Αγροτικής Αριστείας».

 

1ος/2017 - 12ος/2017 - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΛ.ΑΣ.
Έκθεση Ζωγραφικής: «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» - Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής – Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Παιχνίδια ΚΟΚ

Το Δεκέμβριο του 2016 η ΕΛ.ΑΣ. προσκάλεσε μέσα από τη σελίδα της στο Facebook παιδιά και γονείς, να στείλουν ηλεκτρονικά ζωγραφιές με θέμα: "ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές - συμβουλές στους γονείς". Συγκεντρώθηκαν 280 παιδικές ζωγραφιές, από τις οποίες 214 επιλέχθηκαν για να δημιουργηθεί έκθεση ζωγραφικής. Την έκθεση υλοποίησε σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και την ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα με παράλληλα προγράμματα εκπαίδευσης.

 • 90.000 Επισκέπτες Πανελλαδικά
 • Προγράμματα Εκπαίδευσης Μαθητών Δημοτικού για την Οδική Συμπεριφορά
 • Προγράμματα Εκπαίδευσης Μαθητών Γυμνασίου για την Οδική Συμπεριφορά
 • Προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, μέσω προσομοιωτών για την Οδήγηση υπό την Επήρεια Αλκοόλ

 

20/3/2017-8/4/2017 Έκθεση στην Αθήνα Golden Hall 

 • Μετατρέψαμε τα παιδικά έργα σε κορνίζες
 • Τυπώσαμε καταλόγους με όλα τα έργα ζωγραφικής για δωρεάν διάθεση στους επισκέπτες της έκθεσης ως αναμνηστικό και αποστολή σε όλους τους μικρούς ζωγράφους.
 • Φτιάξαμε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για εκπαίδευση των μικρών επισκεπτών
 • Αγοράστηκαν ηλεκτροκίνητα οχήματα για την εκπαίδευση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
 • Δημιουργήθηκαν σήματα ΚΟΚ για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
 • Εκτυπώσεις για branding του χώρου
 • Εκτυπώσεις αφισών και backdrop
 • Εκτυπώθηκαν προσκλήσεις εγκαινίων
 • Δημιουργήθηκε τηλεοπτικό σποτ από την ΕΛ.ΑΣ. το οποίο διανεμήθηκε από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στα κανάλια και παράλληλα συλλέχθηκαν οι σχετικές μετρήσεις και υπήρξε εμπλοκή του φορέα όπου χρειάστηκε για την αύξηση των μεταδόσεων. 
 • Δημιουργία 2ου τηλεοπτικού σποτ για την οδική ασφάλεια, για το οποίο η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εξασφάλισε τη συμμετοχή της Κάρμεν Ρουγγέρη. Επίσης το διανείμαμε στα ΜΜΕ, και λάβαμε τις σχετικές μετρήσεις για την προβολή του.

16/5/2017 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίηση εκδήλωση βράβευσης των 12 έργων της έκθεση «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Τα μέλη της Οργανωτική Επιτροπής, της έκθεσης ζωγραφικής "Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών", άτομα από τον επιχειρηματικό κόσμο και τον κόσμο των τεχνών και του πολιτισμού, επέλεξαν 12 από τις 214 ζωγραφιές, τις οποίες η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποίησε για να κοσμήσει το ημερολόγιο του 2018. Οι 12 μικροί «ζωγράφοι», που επιλέχθηκαν, προσκλήθηκαν την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, μαζί με τους γονείς τους, σε μία διαφορετική εκδήλωση στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν την εκδήλωση στην οποία προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στα παιδιά, για τη συμμετοχή τους στην ενέργεια αυτή και την ευφάνταστη απεικόνιση των ιδεών τους στο χαρτί. Τα δώρα που προσφέρθηκαν ήταν tablet Samsung, φυτικά καλλυντικά Fresh Line και είδη ζωγραφικής Faber-Castell. Όλα τα ανωτέρω δώρα συλλέχθηκαν μετά από ενέργειες και επικοινωνία της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» με τις εταιρείες/ χορηγούς της έκθεσης ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Επισημαίνεται ότι η εξεύρεση των χορηγών έγινε αποκλειστικά από τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

30/5/2017-17/6/2017 Έκθεση στη Θεσσαλονίκη Mediterranean COSMOS 

 • Τυπώσαμε καταλόγους με όλα τα έργα ζωγραφικής για δωρεάν διάθεση στους επισκέπτες
 • Τυπώσαμε μαθητικά τετράδια τροχαίας με μηνύματα οδικής ασφάλειας για δωρεάν διάθεση
 • Τυπώσαμε 8σέλιδα έντυπα τροχαίας με οδηγίες προς τους μικρούς μαθητές για δωρεάν διάθεση 
 • Φτιάξαμε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για εκπαίδευση των μικρών επισκεπτών
 • Αγοράστηκαν ηλεκτροκίνητα οχήματα για την εκπαίδευση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
 • Δημιουργήθηκαν σήματα ΚΟΚ και για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής 
 • Εκτυπώθηκαν προσκλήσεις εγκαινίων
 • Εκτυπώσεις αφισών και backdrop
 • Δημιουργήθηκε τηλεοπτικό σποτ από την ΕΛ.ΑΣ. το οποίο διανεμήθηκε από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στα κανάλια και παράλληλα συλλέχθηκαν οι σχετικές μετρήσεις και υπήρξε εμπλοκή του φορέα όπου χρειάστηκε για την αύξηση των μεταδόσεων

2/10/2017-16/10/2017 Έκθεση στα Ιωάννινα ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου 

 • Τυπώσαμε καταλόγους με όλα τα έργα ζωγραφικής για δωρεάν διάθεση στους επισκέπτες
 • Τυπώσαμε μαθητικά τετράδια τροχαίας με μηνύματα οδικής ασφάλειας για δωρεάν διάθεση 
 • Τυπώσαμε 8σέλιδα έντυπα τροχαίας με οδηγίες προς τους μικρούς μαθητές για δωρεάν διάθεση
 • Φτιάξαμε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για εκπαίδευση των μικρών επισκεπτών
 • Δημιουργήθηκαν σήματα ΚΟΚ για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
 • Εκτυπώθηκαν προσκλήσεις εγκαινίων
 • Εκτυπώσεις αφισών και backdrop
 • Δημιουργήθηκαν συνολικά 3 σποτ από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Το αρχικό διανεμήθηκε από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στα ΜΜΕ και τα υπόλοιπα προωθήθηκαν για την προβολή τους μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας στο internet

6/10/2017-25/10/2017 Έκθεση στη Θεσσαλονίκη  Mediterranean COSMOS 

 • Φτιάξαμε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για εκπαίδευση των μικρών επισκεπτών
 • Αγοράστηκαν ηλεκτροκίνητα οχήματα για την εκπαίδευση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
 • Δημιουργήθηκαν σήματα ΚΟΚ για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
 • Τοποθετήθηκαν προσομοιωτές οχήματος για ενήλικες και γυαλιά μέθης για εκπαίδευση μικρών και μεγάλων
 • Εκτυπώσεις αφισών και backdrop
 • Δημιουργήθηκαν 2 σποτ από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της έκθεσης τα οποία προωθήθηκαν για την προβολή τους μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» στο internet

6/11/2017-21/11/2017 Έκθεση στην Κρήτη / Ηράκλειο Παγκρήτια Τράπεζα

 • Τυπώσαμε καταλόγους με όλα τα έργα ζωγραφικής για δωρεάν διάθεση στους επισκέπτες 
 • Τυπώσαμε μαθητικά τετράδια τροχαίας με μηνύματα οδικής ασφάλειας για δωρεάν διάθεση 
 • Τυπώσαμε 8σέλιδα έντυπα τροχαίας με οδηγίες προς τους μικρούς μαθητές για δωρεάν διάθεση
 • Φτιάξαμε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για εκπαίδευση των μικρών επισκεπτών
 • Ενοικίαση γυαλιών μέθης για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαθητών
 • Δημιουργήθηκαν σήματα ΚΟΚ για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
 • Εκτυπώθηκαν προσκλήσεις εγκαινίων
 • Εκτυπώσεις αφισών και backdrop
 • Δημιουργήθηκε τηλεοπτικό σποτ για το οποίο η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εξασφάλισε τη συμμετοχή του τραγουδιστή Βασίλη Σκουλά, το διένειμε στα τοπικά ΜΜΕ, στα κανάλια επικοινωνίας της στο internet, καθώς και σε κλειστά κυκλώματα της τοπικής κοινωνίας όπως στις οθόνες των ακτοπλοϊκών γραμμών της ΜΙΝΟΑΝ

27/11/2017-10/12/2017 Έκθεση στην Κρήτη / Χανιά Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

 • Τυπώσαμε καταλόγους με όλα τα έργα ζωγραφικής για δωρεάν διάθεση στους επισκέπτες
 • Τυπώσαμε μαθητικά τετράδια τροχαίας με μηνύματα οδικής ασφάλειας για δωρεάν διάθεση 
 • Τυπώσαμε 8σέλιδα έντυπα τροχαίας με οδηγίες προς τους μικρούς μαθητές για δωρεάν διάθεση
 • Ενοικίαση γυαλιών μέθης για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαθητών
 • Εκτυπώσεις προσκλήσεων εγκαινίων
 • Εκτυπώσεις αφισών και backdrop

14/12/17-23/12/2017 Έκθεση στην Πάτρα - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 • Τυπώσαμε καταλόγους με όλα τα έργα ζωγραφικής για δωρεάν διάθεση στους επισκέπτες
 • Τυπώσαμε μαθητικά τετράδια τροχαίας με μηνύματα οδικής ασφάλειας για δωρεάν διάθεση 
 • Τυπώσαμε 8σέλιδα έντυπα τροχαίας με οδηγίες προς τους μικρούς μαθητές για δωρεάν διάθεση
 • Ενοικίαση γυαλιών μέθης για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαθητών
 • Εκτυπώσεις προσκλήσεων εγκαινίων
 • Εκτυπώσεις αφισών και backdrop
 • Δημιουργήθηκε τηλεοπτικό σποτ για το οποίο η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εξασφάλισε τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Κώστα Κατσουράνη, το διένειμε στα τοπικά κανάλια και ΜΜΕ, και το πρόβαλε μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της στο internet.