Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish


Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

Το 2016 αποτέλεσε μία σημαντική χρονιά για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υλοποιώντας δράσεις και ενέργειες εντός και εκτός των συνόρων. Στηρίξαμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και προβάλλαμε τη χώρα μας και τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα σε διεθνή επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα προβήκαμε στις ακόλουθες δράσεις:

34ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ / 120 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ & ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ - 13 Νοεμβρίου 2016

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» για μια ακόμη φορά στήριξε τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2016, με ρεκόρ συμμετοχών 55.000 αθλητών από όλο τον κόσμο, στην αυθεντική διαδρομή, αλλά και στους παράλληλους αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ. Φέτος, η κλασική διαδρομή είχε πολλαπλό επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονταν 120 χρόνια από την πρώτη διεξαγωγή Μαραθωνίου δρόμου και των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΣΕΓΑΣ και ανέλαβε να προωθήσει στα κανάλια το τηλεοπτικό σποτ, που αφορούσε την πρόσκληση προς τον κόσμο να «Γιορτάσουμε στο Παναθηναϊκό Στάδιο Όλοι μαζί!». Σε συνεργασία με την DIGI8 το σποτ προωθήθηκε σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και επετεύχθη ο μεγαλύτερος αριθμός προβολή που έχει γίνει ποτέ σε Μαραθώνιο με περισσότερες από 150 τηλεοπτικές προβολές σε διάρκεια μόλις 14 ημερών. Επίσης, η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ανέλαβε το συνολικό κόστος της μετατροπής του σποτ και την προώθηση και προβολή του σε συνδρομητικά κανάλια (OTE TV, NOVA, FOX), στο κανάλι της Βουλής, καθώς και σε οθόνες κλειστών κυκλωμάτων σε κεντρικά σημεία της Αττικής, όπως στο Διεθνή Αερο-λιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, στα εμπορικά κέντρα Golden Hall & The Mall, στα καταστήματα των τραπεζών Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος και Eurobank και στα καταστήματα Everest.

 

 «ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 2016» - 27 Νοεμβρίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε ο «Παλαμηδείος Άθλος 2016» υπό την αιγίδα της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Η εκδήλωση περιελάμβανε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ της αγωνιστικής ανόδου του κάστρου του Παλαμηδίου, που αριθμεί 999 σκαλοπάτια (850μ. με ανωφέρεια), σε συνδυασμό με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,15 χλμ. καθόδου από το κάστρο, αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα 5 χλμ., τον «Παλαμήδειο Άθλο». Η διοργάνωση περιελάμβανε επίσης αγώνα δρόμου 10 χλμ. με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς και μικρότερο αγώνα 3 χλμ. για όλους.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ»– 3 Οκτωβρίου 2016

Η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οδύσσειες» αποτελεί την κορυφαία επετειακή εκδήλωση του εορτασμού των 150 χρόνων από τη θεμελίωση του μουσείου. Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» στήριξε την εκδήλωση με την εξολοκλήρου παραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού για την προβολή της έκθεσης, καθώς και την προώθησή του στις οθόνες κλειστών κυκλωμάτων, όπως σε εμπορικά κέντρα, στο αεροδρόμιο, σε καταστήματα τραπεζών κ.λπ.

 

 

 «ΛΑΜΨΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ» - 26 Σεπτεμβρίου 2016  

 Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» σε συνεργασία με το Ecali-Club διοργάνωσε μία ξεχωριστή εκδήλωση προάγοντας των αθλητισμό και το Ολυμπιακό πνεύμα. Το ιστορικό club των βορείων Προαστίων και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ολυμπιονικών τίμησαν όλους τους Έλληνες Ολυμπιονίκες -από το 1956 μέχρι το 2016- προβάλλοντας το Ολυμπιακό πνεύμα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 26 Σεπτεμβρίου 2016. Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξαναζήσουν ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι. Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, που παρευρέθηκαν μίλησαν για τα ιδεώδη του αθλητισμού αλλά και του πρωταθλητισμού, ενώ ευχήθηκαν ακόμη περισσότερες επιτυχίες για το μέλλον. Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση των Παλαιμάχων Γιώργου Ρουμπάνη και Πέτρου Γαλακτόπουλου. Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος βραβεύτηκε για το μετάλλιο της Ολυμπιάδας του 1960. Αναλυτικά οι αθλητές που βραβεύτηκαν ήταν οι:

  • (2016) Κατερίνα Στεφανίδη, Σπύρος Γιαννιώτης, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Άννα Κορακάκη
  • (2012) Χριστίνα Γιαζιτζίδου
  • (2008) Δημήτρης Μούγιος, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη(2004) Βασίλη Πολύμερες, Τόνια Μωραΐτη, Εύη Μωραϊτίδου, Ευτυχία Καραγιάννη, Κατερίνα Οικονομοπούλου, Γεωργία Ελληνάκη, Δήμητρα Ασιλιάν, Άντυ Μελιδώνη, Αγγελική Καραπατάκη, Βούλα Κοζομπόλη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Ανθή Μυλωνάκη, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Μπεκατώρου, Θωμάς Μπίμης, Νίκος Συρανίδης
  • (2000) Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου, Κλέλια Πανταζή, Ειρήνη Αϊνδιλή, Αμιράν Καρντάνοφ, Μιρέλα Μανιάνι, Τασούλα Κελεσίδου
  • (1996) Νίκος Κακλαμανάκης, Νίκη Μπακογιάννη, Βαλέριος Λεωνίδης, Στέλιος Μυγιάκης
  • (1992) Πύρρος Δήμας
  • (1980) Γιώργος Χατζηιωαννίδης
  • (1968, 1972) Πέτρος Γαλακτόπουλος
  • (1960) Κωνσταντίνος Β'(1956) Γιώργος Ρουμπάνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «έπαθλο» των Ολυμπιονικών ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής από τον καταξιωμένο ζωγράφο Δημήτρη Κούκο με θέμα τη σύνδεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με αυτούς του Τόκυο.

 

 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ “RUN GREECE” - 25 Σεπτεμβρίου 2016 

 Με την υποστήριξη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 το «3ο Run Greece» της Αλεξανδρούπολης, ένας αθλητικός θεσμός που ξεκίνησε το 2013 με στόχο να αναδείξει  τον εθελοντισμό, να παρακινήσει σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και ζωής, αλλά και να προβάλει τις τοπικές κοινωνίες. Με περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι παράλληλοι αγώνες των 10χλμ, των 5χλμ και του παιδικού αγώνα των 600μ. Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής του Run Greece Αλεξανδρούπολης και ανέλαβε το συνολικό κόστος της παραγωγής του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ του «3ου Run Greece Αλεξανδρούπολης», καθώς και την προώθηση και προβολή του στα ΜΜΕ, αλλά και σε οθόνες κλειστών κυκλωμάτων, όπως σε εμπορικά κέντρα, στο αεροδρόμιο, σε καταστήματα τραπεζών κ.λπ.  Το “Run Greece” καθιερώθηκε από το ΣΕΓΑΣ και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τον Δήμο Αλεξ/πολης. Η συμβολική συνδρομή των συμμετεχόντων επρόκειτο να διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «WORLD TRAVEL MARKET 2016» - 7 έως 9 Νοεμβρίου 2016

 Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» με την συνδρομή των μελών της, στήριξε την προ-σπάθεια του ΕΟΤ για την προβολή της χώ-ρας μας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “World Travel Market”, η οποία διεξήχθη στις 7-9 Νοεμβρίου 2016, στο Λονδίνο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις της τουριστικής βιομηχανίας, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Την έκθεση επισκέφθηκαν περίπου 50.000 επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του ΕΟΤ και μέσα από τα μέλη της ενίσχυσε το περίπτερο του ΕΟΤ με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα των εταιρειών/μελών της, όπως ελληνικός καφές, ούζο, ελληνική μπύρα, αρτοπαρασκευάσματα, γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

 

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ – 8 Μαΐου 2016

Υπό την αιγίδα της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» διοργανώθηκε ο 1ος Μαραθώνιος Κρήτης στην πόλη των Χανίων στις 8 Μαΐου 2016. Η  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ανέλαβε το συνολικό κόστος της παραγωγής του τηλεοπτικού σποτ του Μαραθωνίου Κρήτης, καθώς και την προώθηση και προβολή του στα ΜΜΕ, αλλά και σε οθόνες κλειστών κυκλωμάτων, όπως σε εμπορικά κέντρα, στο αεροδρόμιο, σε καταστήματα τραπεζών κ.λπ. Η διοργάνωση περιελάμβανε τους αγώνες του Μαραθωνίου Δρόμου, των 10 χλμ, των 5 χλμ και των 2,5 χλμ, καθώς και την Μαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία. Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 δρομείς, εκ των οποίων οι 240 τερμάτισαν στη διαδρομή του μαραθωνίου. Το αθλητικό γεγονός λειτούργησε ως πόλος ανάδειξης της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής και διοργανώθηκε με την συμμετοχή πολλών δήμων της Κρήτης.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ - 6 Μαρτίου 2016

Υπό την αιγίδα της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», διοργανώθηκε, στις 6 Μαρτίου 2016, ο 3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου με μεγάλη επιτυχία. Διεξήχθησαν αγώνες Ημιμαραθωνίου 5 χλμ αλλά και αγώνας «κοινωνικής προσφοράς» 2,5 χλμ. για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική, με περισσότερες από 6.000 συμμετοχές. Η ιστορική πόλη του Ναυπλίου φιλοδοξεί πλέον να γίνει η πόλη με τις περισσότερες συμμετοχές αγώνων Μαραθωνίου στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.  Το τηλεοπτικό σποτ δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου με την οικονομική στήριξη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», η οποία συνέβαλλε και στην προώθηση και προβολή του.

 

 

«ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑ ΕΩΣ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ» - 2  Απριλίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2016 

Ο Δήμος Ναυπλιέων με το Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας, το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης και με την υποστήριξη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», διοργάνωσαν έκθεση με τίτλο «Το Ναύπλιο από τη Βενετοκρατία έως τον 19ο αιώνα μέσα από το βλέμμα των περιηγητών», στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο «Αλεξάνδρου Σούτζου» στο Ναύπλιο.

 Η έκθεση είχε αφετηρία το ταξίδι των περιηγητών στο Ναύπλιο και καλούσε τους επισκέπτες να την γνωρίσουν και να περιδιαβούν στα μονοπάτια της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής και της τοπογραφίας της, σε μια εποχή, που ήταν μία από τις σημαντικότερες κτήσεις της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας του Αγίου Μάρκου. Χαρακτικά και ζωγραφικά έργα (16ος -19ος αι.), από την πλούσια συλλογή της οικογένειας Ιωάννη Φωτόπουλου, χάρτες από το Αρχείο Χαρτογραφίας του ΜΙΕΤ, σπάνιες περιηγητικές εκδόσεις από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση, τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη» και από τη Συλλογή Φινόπουλου του Μουσείου Μπενάκη, είναι μερικά από τα εκθέματα που μπόρεσαν οι επισκέπτες να ανακαλύψουν.

 

«ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ»- Απρίλιος 2016

Συνεχίστηκε η εποικοδομητική συνεργασία της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (ΠΦΟ) για την έκδοση του εντύπου "Ταξιδεύοντας με το κατοικίδιο". Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία επιμελήθηκε την ύλη του εντύπου, και το μέλος μας «Ελληνικά Καύσιμα ΑΕ – BP» κάλυψε το συνολικό κόστος για την παραγωγή 30.000 αντιτύπων, των οποίων η διανομή γίνεται μέσω των φιλικών προς τα κατοικίδια πρατηρίων, που διατηρεί σε όλη την Ελλάδα.

 

«ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ»  - 8 Μαΐου 2016

Την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, στην Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας», το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ» παρουσίασε την Εαρινή Συναυλία με τίτλο: «Με την Ελλάδα Καραβοκύρη και το Μάνο συντροφιά», μία υψηλής ευαισθησίας εκδήλωση αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι. 40 παιδικές και όχι μόνο φωνές ταξίδεψαν τον κόσμο στα μονοπάτια της υπέροχης μουσικής του. Τη Χορωδία συνόδεψε η υψίφωνος Ειρήνη Τζαμτζή. 

Την εκδήλωση ως μία ξεχωριστή πράξη πολιτισμού, στήριξαν η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια και η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

 

 Μπορείτε να δείτε ή να κατεβάσετε τον Αναλυτικό Απολογισμό