Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ συνέχισε δυναμικά το έργο της και αυτή τη χρονιά στηρίζοντας και προβάλλοντας τη χώρα μας. Οι βασικοί άξονες, πάνω στους οποίους κινούμαστε για την επιτυχή επίτευξη των στόχων μας είναι: ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός, ο Αθλητισμός, το Περιβάλλον και ο Εθελοντισμός.

28-29/3/2015 Στηρίζουμε το 1ο Εκπαιδευτικό Πανελλήνιο Συνέδριο Δικτύου Φοιτητών Εράσμους

Το 1o Εκπαιδευτικό Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου Φοιτητών Εράσμους  (Training National Platform ESN Greece) διοργανώθηκε στις 28-29 Μαρτίου στην Αθήνα από το σύλλογο του ΤΕΙ Αθήνας,  ESN Tei Athens και είναι η  μεγαλύτερη, εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Βασική αρχή του δικτύου είναι η: «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students helping students), την οποία σήμερα έμπρακτα ακολουθούν 13.500 φοιτητές, σε 450 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 37 χώρες της Ευρώπης. Ενεργό κομμάτι αυτού του διεθνούς δικτύου είναι και ο σύλλογος του ΤΕΙ Αθήνας, ένας από τους 21 φοιτητικούς συλλόγους που αποτελούν το ESN Greece. Oι τοπικοί σύλλογοι δραστηριοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Κρήτη, Λαμία, Λάρισα, Κοζάνη και Κομοτηνή, τόσο σε Πανεπιστήμια όσο και σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων προβλέπεται στα 100 άτομα, τόσο από τους τοπικούς συλλόγους όσο και από χώρες του εξωτερικού. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ προώθησε στα μέλη της τη δράση αυτή χρησιμοποιώντας email marketing tools και ενισχύσαμε την προβολή του μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας μας (site, fb).

 

14/4-2/5 2015 Στηρίζουμε την έκθεση "Ο Περίπλους των ελληνικών σκαριών" του Α. Θεολογίτη

“O Περίπλους των ελληνικών σκαριών” του Ανδρέα Θεολογίτη πραγματοποιήθηκε στη καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας το διάστημα μεταξύ 14 Απριλίου με 2 Μαΐου 2015 στον “Πολυχώρο Περίπλους”, που αποτελεί σημείο συνάντησης των Ελληνικών Τεχνών και Γραμμάτων στις Βρυξέλλες. Ο Ανδρέας Θεολογίτης είναι αρχιτέκτων/πολεοδόμος κι έχει συμμετάσχει σε σημαντικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τη φωτογραφία ασχολείται από την εποχή του «σκοτεινού θαλάμου». Η έκθεση “Ελληνικά σκαριά” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Golden Hallστην Αθήνα. Εδώ, σαφώς εμπλουτισμένη με νέες απόψεις, αποτυπώνει το στοιχείο που τον μαγεύει, σε μια προσωπική αναζήτηση, όπου η λεπτομέρεια του χρώματος, η υφή, το υλικό, αφήνουν τη φαντασία του καθενός να δημιουργήσει μια μοναδική εικόνα.

11ος/2015 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στηρίζει τα Βραβεία «Made in Greece 2015”

Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.), διοργανώτρια των Βραβείων “Made in Greece 2015”, αναδεικνύει και επιβραβεύει παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων. Τα βραβεία διεξάγονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού. Ο θεσμός εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της ΕΛ.Α.Μ. για την ενδυνάμωση και διάδοση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινοτομίας και εξωστρέφειας, που να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις παραγωγής και μάρκετινγκ προϊόντων. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πρόβαλλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της και στα μέλη της τον θεσμό των Βραβείων.  

 

2-5/11/2015 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στηρίζει την προσπάθεια του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας μας

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ διέθεσε στον ΕΟΤ ελληνικά προϊόντα για να φιλοξενηθούν στο περίπτερο του στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως Word Travel Market. Τα μέλη μας, προσέφεραν τα επώνυμα προϊόντα τους όπως προϊόντα Παπαδοπούλου, Ούζο Πλωμάρι, Volkan, προϊόντα Alfa. Η έκθεση οργανώνεται στη Βρετανική πρωτεύουσα από 2 έως 5 Νοεμβρίου, με ελληνική παρουσία μέσω του ΕΟΤ. Την έκθεση επισκέφθηκαν περίπου 3.000 δημοσιογράφοι, 5.000 εκθέτες με 50.000 συμμετέχοντες από 183 χώρες. Είναι σημαντική η παρουσία της Ελλάδας σ’ αυτήν τη διοργάνωση. Το περίπτερο στην έκθεση θα εγκαινιάσει η Υπουργός Τουρισμού και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.

 

8/11/2015 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στηρίζει τον 33ο Μαραθώνιο Αθήνας

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στήριξε τον 33ο Μαραθώνιο Αθήνας «Ο Αυθεντικός» μέσω της προβολής τηλεοπτικού σποτ και της προώθησής του στα ΜΜΕ. Ο 33ος  Μαραθώνιος Αθήνας, που διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε στις 8/11 στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους πιο επιτυχημένους. Μικροί, μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στον αγώνα. Περισσότεροι από 16.000 αθλητές θα δοκιμάσουν τα όρια και τις αντοχές τους στην κλασική ιστορική διαδρομή, ενώ 43.000 είναι οι συμμετέχοντες συνολικά σε όλους τους αγώνες. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαραθωνοδρόμοι ήταν εκείνοι που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες στιγμές συγκίνησης. Η στιγμή του τερματισμού για τους δρομείς που χρειάστηκαν περισσότερες από τεσσεράμισι ώρες ήταν στιγμές εκτίμησης και σεβασμού.

 

11/11/2015 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σε συνεργασία με την ΠΦΟ και την ΕΛ.ΑΣ. συνδιοργανώνουν την Ημερίδα «Η σύνδεση της κακοποίησης των ζώων με την ενδοοικογενειακή βία»

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. & την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, συνδιοργάνωσαν την Ημερίδα «Η σύνδεση της κακοποίησης των ζώων με την ενδοοικογενειακή βία», στο Μουσείο Μπενάκη στις 11 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις ανωτέρω δύο αρχές (LAPD & αντιεισαγγελεία Βιρτζίνιας), αλλά και το Voice for the Animals Foundation. Οι ομιλητές παρουσίασαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου στις ΗΠΑ, για τη σύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία και το οργανωμένο έγκλημα. Η ημερίδα τέλεσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είχε την ευθύνη της όλης διοργάνωσης και ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου το κόστος διεξαγωγής της. Πιο συγκεκριμένα:

  • Προχωρήσαμε στην εξεύρεση χορηγών
  • Αναλάβαμε τη φιλοξενία των αξιωματικών της αστυνομικής διεύθυνσης του Λος Άντζελες (LAPD) και της αντιεισαγγελέας της πολιτείας Βιρτζίνια, οι οποίοι ήταν οι κύριοι ομιλητές της ημερίδας.
  • Εξασφαλίσαμε το χώρο διεξαγωγής της ημερίδας στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη 
  • Καλύψαμε τα έξοδα μετακίνησης 350 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ απ’ όλη την Ελλάδα, για να παρακολουθήσουν την ημερίδα, χωρίς να επιβαρυνθεί η Αστυνομία. 
  • Τυπώσαμε 2.000 έντυπους καταλόγους. 
  • Προβήκαμε σε σύνδεση live-streaming της ημερίδας και είχαμε κανονίσει και την παρουσία μεταφραστών.
  • Πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου την οποία επιμεληθήκαμε
  • Οργανώσαμε συνάντηση εργασίας μεταξύ των Αμερικανών Ομιλητών και των Επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. 
  • Κανονίσαμε την επανάληψη της ημερίδας στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα, την οποία παρακολούθησαν 3ετής και 4ετής φοιτητές. 
  • Δημιουργία 2 BACKDROP ΧΟΡΗΓΩΝ, που τοποθετήθηκαν στους χώρους εκπαίδευσης.