Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»,  κατά τη διάρκεια του 2014, προχώρησε σε  σημαντικές κινήσεις ποιοτικής αναβάθμισης, οργάνωσης  και σχεδιασμού της δράσης της,  θέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις  βάσεις, ώστε να υποδεχτεί ακόμη περισσότερα  μέλη, ακόμη μεγαλύτερο αριθμό συνεργασιών, αλλά και να διευρύνει τα όρια της επιρροής της, πραγματοποιώντας ποικίλες  ενέργειες και δράσεις, που ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδας. Προχωρά επίσης στην συνεχή αναβάθμιση της ιστοσελίδας της ώστε να περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων της διαχρονικά και να δημιουργεί ένα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον για τους επισκέπτες, ενώ εμπλουτίστηκε με τη δυνατότητα προβολής με banner για όσα από τα μέλη μας επιθυμούν να προβληθούν αλλά και να βοηθήσουν  οικονομικά το έργο μας. Αυτή η μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης και ηλεκτρονικής αναβάθμισης γίνεται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας ITEAM Α.Ε. 

Βασικός σκοπός  της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ήταν, είναι και θα παραμείνει η γενικότερη προβολή της χώρας μας, αλλά και η εξειδικευμένη ενίσχυση όλων των θετικών σημείων υπεροχής της, σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό. Όλες οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που αναλαμβάνει η  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» προσβλέπουν στην ανάδειξη, την στήριξη  και την ισχυροποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας.

Με συνέπεια, σταθερότητα, έμπνευση και χωρίς κρατική επιχορήγηση, αντλώντας  πόρους αποκλειστικά από την ιδιωτική πρωτοβουλία, αξιοποιώντας παράλληλα όλα τα μέσα, καθώς και τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου μας, δημιουργούμε αποτελεσματικές συμμαχίες και συνέργιες, έτσι ώστε  να αντιστρέψουμε την αρνητική εικόνα της Ελλάδας και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο όλα τα θετικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων στους τομείς της κοινωνίας, της οικονομίας και του πολιτισμού. Οι βασικοί άξονες, πάνω στους οποίους κινούμαστε για την επιτυχή επίτευξη των στόχων μας είναι: ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός, ο Αθλητισμός, το Περιβάλλον και ο Εθελοντισμός.

 

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ

 

Κατά τη διάρκεια του 2014, η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» βίωσε μια εντυπωσιακή αύξηση των μελών της. Από τα 41 μέλη που είχε στο τέλος του 2013, σήμερα ο αριθμός τους φθάνει τα 74. Κατά τη διάρκεια ενός και μόνου χρόνου, η τεράστια προσπάθεια προσέγγισης και προσέλκυσης νέων μελών, στην οποία επιδόθηκε η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», συνάντησε θετική ανταπόκριση από τις μεγαλύτερες και πλέον εύρωστες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας.

Την ίδια αυξητική πορεία ακολούθησε και η διεύρυνση των συνεργασιών μας. Πέρα από τις μόνιμες συνεργασίες με τους φορείς του Δημοσίου, όπως: το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΟΤ, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Νομισματικό Μουσείο και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, κατά τη διάρκεια του 2014 προστέθηκαν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, το Μουσείο του Λευκού Πύργου, το Μουσείο των Αιγών στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο των Ιωαννίνων.

Όπως συνέβαινε από τον καιρό ακόμη της ίδρυσής της, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των δράσεων και των δραστηριοτήτων της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» περνάει μέσα από τις συνεργασίες με ιδιωτικούς φορείς. Σήμερα, στους φορείς με τους οποίους έχει υπογραφεί σύμφωνο αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας έχει προστεθεί η:

 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (βλέπε Φορείς Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας)

Ξεχωριστή θέση στη συνεργασία με τους ιδιωτικούς φορείς κατέχει η παρουσία των επιμελητηρίων. Έως τώρα η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ συνεργάζεται με τα:

 • ΕΛΛΗΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
 • ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
 • ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
 • ΕΛΛΗΝΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
 • ΕΛΛΗΝΟ-ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Οι συνεργασίες με τα επιμελητήρια επιτρέπουν τον από κοινού σχεδιασμό δράσεων, οι οποίες σχετίζονται και με τις χώρες τους. Η συνεργασία της "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" με τα επιμελητήρια πρόκειται να διευρυνθεί, με την προσθήκη και άλλων επιμελητηρίων τα οποία έχουν παρουσία στη χώρα μας.


 

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - Δημοπρασία των έργων της έκθεσης "Προσφορά"

Μετά την επιτυχημένη έκθεση «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» 57 Σύγχρονοι  Έλληνες Δημιουργοί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 15 Οκτωβρίου 2013 έως 15 Δεκεμβρίου 2013, ακολούθησε ηλεκτρονική  δημοπρασία των έργων, τα οποία παρουσιάστηκαν  στην έκθεση. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε  με την  ευγενή προσφορά του Οίκου Δημοπρασιών ''ΒΕΡΓΟΣ'' , στις 16 Δεκεμβρίου 2013. Δυστυχώς τα αποτελέσματα της δημοπρασίας δεν ήταν τα αναμενόμενα λόγω της οικονομικής συγκυρίας.  Το ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε στα 10.025,99€, τα οποία αποδόθηκαν στο σωματείο ''Φίλοι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου''  και θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του ΕΑΜ και την στήριξη του έργου του. Τα έργα που πωλήθηκαν στη δημοπρασία είναι:

 • «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»  2013, Αδαμάκης Γιάννης, αγοραστής INTERAMERICAN
 • «ΑΤΤΙΤΛΟ» 2012, Αναστασίου Μαρία, αγοραστής INTERAMERICAN
 • «ΑΝΕΜΟΣ» 2009, Δημητρακοπούλου Τάνια, αγοραστής ELPEDISON ENERGY Α.Ε.
 • «ΖΕΣΤΟ ΑΠΟΜΕΣΗΜΕΡΟ» 2012, Παλλαντζάς  Χρήστος, αγοραστής INTERAMERICAN
 • «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟΠΙΟ» 2013, Ραζής Άγγελος, αγοραστής INTERAMERICAN
 • «ΥΔΑΤΙΝΟ ΚΡΗΔΕΜΝΟΝ» 2013, Χρονοπούλου Αγνή, αγοραστής κα. Φωτεινή Τριγάζη.


ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - Έκθεση «Σφραγίζοντας την Ιστορία. Θησαυροί από Ελληνικά Μουσεία» - Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ήταν  χορηγός  της  έκθεσης «Σφραγίζοντας την Ιστορία. Θησαυροί από Ελληνικά Μουσεία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας. Η έκθεση παρέμεινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σόφιας έως τις 15 Φεβρουαρίου 2014, ενώ πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Φιλιππούπολη. Για πρώτη φορά εκτέθηκαν στην πρωτεύουσα της  Βουλγαρίας 195 μοναδικά έργα της αρχαιότητας. Σκοπός της έκθεσης ήταν να παρουσιασθούν σπάνια και όλως ιδιαίτερα και μοναδικά αντικείμενα, που «σφραγίζουν» την ιστορία, είτε ως πορτραίτα των πρωταγωνιστών της ιστορίας, είτε ως απευθείας ιστορική πηγή για μείζονα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα, είτε τέλος, ως πανανθρώπινες κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές έννοιες και αξίες.  Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» χορήγησε τα  αεροπορικά εισιτήρια  στα στελέχη του  Εθνικού  Αρχαιολογικού Μουσείου  που συμμετείχαν στην οργάνωση της έκθεσης, επίσης  υποστήριξε την έκδοση του πολυτελούς λευκώματος της 

 

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

100 ΧΡΟΝΙΑ λειτουργίας

Παραγωγή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ  

Γιώργος Χωραφάς - Σταύρος Ξαρχάκος - Τάκης Ζερβουλάκος

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, να συνεργαστεί με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, για την προβολή του εορτασμού των εκατό χρόνων λειτουργίας του.

Η συνεργασία μας  με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι διαχρονική και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και προσέγγιση  μεγαλύτερου κοινού με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας   στα  πλούσια σε περιεχόμενο μουσεία μας.  Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» προχώρησε, για ακόμα μία φορά, στην  δημιουργία τηλεοπτικού  σποτ  για την προβολή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Ο γνωστός και καταξιωμένος σκηνοθέτης Τάκης Ζερβουλάκος, σκηνοθετεί τον       διεθνώς καταξιωμένο  Έλληνα ηθοποιό Γιώργο Χωραφά που  μας ξεναγεί στους θησαυρούς του μουσείου. Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος δημιουργεί ειδικά τη μουσική επένδυση του σποτ. Με τους ανωτέρω συμπράττει η εταιρεία παραγωγής x-rated films and tv productions. Για επικοινωνιακές ανάγκες το σποτ έχει παραχθεί  με ελληνικούς , αγγλικούς και ρωσικούς υπότιτλους. 

Παράλληλα δημιουργήθηκε και το ανάλογο ραδιοφωνικό σποτ το οποίο μεταδιδόταν την ίδια περίοδο με αυτή της προβολής σποτ τηλεοπτικού. 

Σε συνέντευξη τύπου προβλήθηκαν τα σποτ για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κας. Μαρίας Βλαζάκη, της Διευθύντριας του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου κας. Αναστασίας Λαζαρίδου και πολλών άλλων υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης  ο κ. Γιώργος Χωραφάς  αναφέρθηκε στην εθελοντική του συμμετοχή στην παραγωγή των σποτ και στη συστράτευση του στο έργο της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Ο Γιώργος Χωραφάς είναι φίλος και ένθερμος υποστηρικτής των δράσεων μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά με τεράστια διεθνή αναγνώριση.

Τόσο το τηλεοπτικό όσο και το ραδιοφωνικό σποτ υποβλήθησαν στο ΕΣΡ (Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο) το οποίο ενέκρινε την προβολή τους ως κοινωνικό μήνυμα για διάρκεια δύο μηνών.

Η διανομή στα ΜΜΕ τόσο της Αθήνας όσο και της επαρχίας έγινε με την ευγενική προσφορά της εταιρείας DIGI8, τα δε στοιχεία προβολής ήταν προσφορά της εταιρείας Media Services.

Στα κανάλια εθνικής εμβέλειας προβλήθηκαν 1600 σποτ σε ώρες υψηλής ακροαματικότητας, παράλληλα προβολές έγιναν από το Κανάλι της Βουλής, τη συνδρομητική τηλεόραση NOVA και από τα τηλεοπτικά κανάλια της επαρχίας για τα οποία δεν υπάρχουν μετρούμενα στοιχεία. Τέλος προβολές έγιναν από τα κλειστά κυκλώματα όπως: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών- Ελ Βενιζέλος, Aegean Air (οθόνες αεροσκαφών), μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ALPHA BANK, EUROBANK, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, αίθουσες αναμονής ιατρείων και ιατρικών κέντρων, φαρμακείων, Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό, Goody's, Flocafe, Νοσοκομείο Υγεία, Athens Mall, Golden Hall, Cosmos.

Τα αποτελέσματα της καμπάνιας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας του κοινού στους χώρους του μουσείου.

 

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Υποστήριξη προγράμματος 2014-2015

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. 

Από την ίδρυσή της έως σήμερα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προσφέρει στους Έλληνες την δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής. Έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας πάνω από πενήντα συναυλίες ετησίως. Εκτός από την Αθήνα, εμφανίζεται τακτικά σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, καθώς και σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ του εξωτερικού. Σημαντικότατο είναι το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί εντός Αθηνών καθώς και σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Εξέχοντες αρχιμουσικοί, έχουν συμπράξει με την Ορχήστρα κατά την πολύχρονη ιστορία της, καθώς επίσης και διεθνώς αναγνωρισμένοι ήταν και οι Διευθυντές της Ορχήστρας. Από τον Μάιο του 2014 Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είναι ο Στέφανος Τσιαλής.

 

"Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ"

Η κινηματογραφική ταινία του Ανδρέα Παντζή

Θέλοντας να συμβάλουμε και εμείς, με τις δικές μας δυνάμεις,  στην προσπάθεια που έκανε ο κύπριος σκηνοθέτης Ανδρέας Παντζής  για μια συμπαραγωγή Κύπρου, Ελλάδας και Βουλγαρίας, αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτή την ενέργεια.

Ο Ανδρέας Πάντζης είναι ένας βραβευμένος Κύπριος σκηνοθέτης, με αρκετές ταινίες στο ενεργητικό του όπως «Βιασμός της Αφροδίτης», «Σφαγή του Κόκορα» και «Τάμα», που του χάρισαν 21 διεθνή βραβεία.

«Η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος» είναι  ένα σύγχρονο κοινωνικό δράμα, ένα film noir, που καταπιάνεται με τα διαχρονικά θέματα της προδοσίας και της φιλίας. 

Στην ταινία συμμετέχει ο διεθνούς φήμης Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, ο οποίος είναι και ένθερμος εθελοντής μας.

 

"ΠΡΟΜΑΧΟΣ"

Η κινηματογραφική ταινία που αναφέρεται στη δικαστική διαμάχη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους τους έλληνες με διεθνής διαστάσεις. Έτσι όταν μας ζητήθηκε από τους δημιουργούς της ταινίας, τους ελληνοαμερικανούς σκηνοθέτες αδερφούς John & Coerte Voorhees, να τους βοηθήσουμε στην προβολή και την προώθηση της ταινίας «ΠΡΟΜΑΧΟΣ», ανταποκριθήκαμε στο αίτημα τους.

Η ταινία «ΠΡΟΜΑΧΟΣ» παρουσιάζει  μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο Ελλήνων δικηγόρων,  που μηνύουν το Βρετανικό μουσείο για την άρνηση επιστροφή των μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Paul Freeman, Michel Byrne, Giancarlo Giannini, αλλά και οι διαπρεπείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, Έλληνες ηθοποιοί, Παντελής Κοντογιάννης, Κασσάνδρα Βογιατζή, Γιώργος Χωραφάς και Γιώργος Βογιατζής.

Η Πρώτη Επίσημη Προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού και Τουρισμού. Την υποστήριξη της εκδήλωσης είχε αναλάβει η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθήνας και το Ελληνοϊσπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Άντζελα Γκερέκου, ο γ.γ. Υπουργείου Δικαιοσύνης κος Νικόλας Κανελλόπουλος, η κα Μαριάνα Βαρδινογιάννη καθώς και εκπρόσωποι από τον τραπεζικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Υπογραφή συμφώνου αμοιβαίας συνεργασίας

Μετά το διαχωρισμό του Υπουργείου Τουρισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την μέχρι σήμερα τόσο αποτελεσματική και γόνιμη συνεργασία μας με το Υπουργείο αλλά και τις εποπτεύουσες  υπηρεσίες, Μουσεία, υπογράψαμε στις 17 Ιουλίου 2014 σύμφωνο αμοιβαίας συνεργασίας και κατανόησης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο σκοπός του συμφώνου είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, ώστε να επιτευχθεί:

 • Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των προωθητικών δράσεων και από τους δυο Φορείς είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά,  που θα αναδείξουν και θα προωθήσουν τους παραγωγικούς πόρους της χώρας και των επιμέρους προϊόντων της.
 • Η προβολή και προώθηση της Ελλάδας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καθώς και ο συντονισμός των δράσεων που θα αναδείξουν την χώρας μας στους Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες.
 • Η δυνατότητα συνεργειών και από άλλους εμπλεκόμενους Φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

Απαράβατος όρος είναι ότι η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» δεν θα επιβαρύνει με οποιοδήποτε κόστος τόσο το Υπουργείο όσο και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε πρώτη φάση μας ζητήθηκε να συνεχίσουμε την παραγωγή τηλεοπτικών σποτ και για τα εκτός Αθηνών Μουσεία. 

Έτσι επελέγησαν τα Μουσεία:

 1. Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (Βεργίνα)
 2. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Θεσσαλονίκη)
 3. Μουσείο Λευκού Πύργου (Θεσσαλονίκη)
 4. Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
 5. Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων.

Το Υπουργείο μας έδωσε τα κατάλληλα κείμενα, τα οποία επεξεργάστηκαν οι Διευθυντές των Μουσείων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται και να προβάλουν τους ιδιαίτερους θησαυρούς που παρουσιάζονται σε αυτά.

Για μια ακόμα φορά, ο φίλος πλέον, σκηνοθέτης Τάκης Ζερβουλάκος, προσφέρθηκε να αναλάβει τη σκηνοθεσία τους. Ανάλογα με το θέμα, ζητήθηκε η συνεισφορά τοπικών προσωπικοτήτων να συμβάλουν στη δημιουργία. Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική. Την οργάνωση της παραγωγής προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει, για μια ακόμα φορά η εταιρεία x-rated film and tv production.

Λόγω της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δεν προχώρησε η προβολή τους. Είμαστε σε επαφή με την νέα ηγεσία για την προβολή των συγκεκριμένων σποτ, όσο και για τη συνέχεια της προσφοράς μας στα πολιτιστικά δρώμενα.

...ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ