Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Σήμερα είμαστε υπερήφανοι γιατί η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» εξελίχθηκε σε ένα πιο δομημένο και οργανωμένο σχήμα προκειμένου να θωρακιστεί και να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.

Από τις αρχές του 2012 είναι ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Βασικοί άξονες της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι ο  εθελοντισμός, ο τουρισμός, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός. Σκοπός μας είναι:

 • Η  ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης  και των ελληνικών  επιχειρήσεων της χώρας για την ανάγκη προβολής, προώθησης και στήριξης προγραμμάτων, που θα συμβάλλουν στην  ανάπτυξη και προβολή των παραγωγικών πόρων και δομών της  χώρας και στην ποιοτική αναβάθμιση  των παρεχόμενων  υπηρεσιών και την αλλαγή νοοτροπίας.
 • Η μεγιστοποίηση της κοινωνικής ωφέλειας μέσω της ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
 • Η προώθηση  της εικόνας  της χώρας  με την συνεργασία του ελληνικού παραγωγικού ιστού, ιδίως δε του  τουριστικού προϊόντος, του αθλητισμού και του πολιτισμού και η στήριξη κινήσεων που προάγουν τους ανωτέρω τομείς προκειμένου  να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη χαμηλότερη δυνατή δαπάνη.

  Ο φορέας δύναται να δραστηριοποιείται επίσης σε τομείς όπως η παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης, ενίσχυσης, οργάνωσης, εφαρμογής και προώθησης, συμμετοχή, αλλά και προώθηση και ενίσχυση πρωτοβουλιών περιφερειακής ανάπτυξης και διεθνούς συνεργασίας, στην εφαρμογή, υλοποίηση και  διαχείριση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, στην συμμετοχή για  παροχή στήριξης σε περιβαλλοντολογικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, τουριστικά, τεχνολογικά προγράμματα, διασυνοριακά ή όχι, σε διεθνή προγράμματα συνεργασίας ως προς την οικονομική ανάπτυξη, τις υποδομές, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ποιοτική αγροτική ανάπτυξη, τον τουρισμό, την απασχόληση, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, την υγεία, το κοινωνικό όφελος, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τεχνολογίας σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και του κόσμου, στην οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διαλέξεων, συνεδρίων, που αφορούν τους τομείς που σχετίζονται με την ενημέρωση του πολίτη και την οργάνωση και ενίσχυση, ενημερωτικών βάσεων δεδομένων σε σχέση με το περιεχόμενο και τις τεχνικές. Η δραστηριότητα αυτή θα έχει και ανταποδοτικό χαρακτήρα προκειμένου η Εταιρεία να έχει έσοδα και να είναι βιώσιμη, με στόχο την διαρκή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει.

 

 • Η δραστηριοποίηση μέσω του εθελοντισμού σε δράσεις σε όλους τους τομείς,  που προάγουν  και αναδεικνύουν την εικόνα της χώρας.
 • Η μελέτη των μέσων, με τα οποία θα επιτευχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού προϊόντος. Η ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Πολιτεία και τους λοιπούς Οργανισμούς και Οργανώσεις, για την προαγωγή της εικόνας της  χώρας.

Όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο.

 

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

Δεκάδες είναι οι εταιρείες  που σήμερα συμμετέχουν ενεργά και έχουν αγκαλιάσει την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», προβάλλοντας τη χώρα μας, η κάθε μία με τα μέσα που διαθέτει. 

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013 Η« ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΜΕΓΑΛΩΣΕ

 και σήμερα έχει 41 ενεργά και δραστήρια μέλη.


 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013

1. Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» στο διαδίκτυο

Μέσα στα πλαίσια της αλλαγής και της οργάνωσης η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» απέκτησε το δικό της site, www.symmaxiagiatinellada.gr. Ένα διαδικτυακό χώρο που θα μπορούν ‘’οι σύμμαχοι’’  να βλέπουν και να ενημερώνονται για τα νέα αλλά και να συμμετέχουν οι διαφημιζόμενοι . Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν τόπο συνάντησης και ενημέρωσης.

 

Ξεκινήσαμε να έχουμε παρουσία και στο facebook, μέσα από τη σελίδα https://www.facebook.com/pages/Alliance-for-Greece, που η ανταπόκριση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

2. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Στις 11 Απριλίου 2013    επεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το ΥΠΑΑΤ. Μια ομάδα εθελοντών συνεργάζεται και προωθεί τις προσπάθειες του υπουργείου για την προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".
Με στρατηγική κατεύθυνση την ενεργό συμβολή όλων στην ενίσχυση της ποιότητας και μέσω αυτής και της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων, των επιχειρήσεων του κλάδου και, κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία σε συνεργασία με την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»: την τηλεοπτική προβολή κοινωνικού μηνύματος, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, αρχίζοντας από το ελληνικό κρασί.

 

Αποτέλεσμα της Συμφωνίας Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι το τηλεοπτικό αυτό μήνυμα που εγκρίθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και προβάλλεται από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και τοπικής εμβέλειας, σε δημόσιους χώρους, όπως αίθουσες αναμονής των αεροδρομίων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε χώρους εστίασης.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΠΑΤ
Το ΥΠΠΑΤ σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» αναβίωσε τον αρχαίο αγροτικό θεσμό «Θεσμοφόρια», που πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Μαΐου 2013 στο Μουσείο της Ακρόπολης, με στόχο την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τη διασύνδεση τους με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό τίθενται υπό την αιγίδα του ΥΠΠΑΤ όλες οι τοπικές γιορτές ανάδειξης  προϊόντων, παραδόσεων, γεύσεων που γίνονται στην Ελλάδα, ανά προϊόν και ανά Περιφέρεια και ταυτόχρονα τίθενται κοινές παράμετροι προδιαγραφών και ποιότητας των τοπικών εκδηλώσεων. Ως θεσμός τα «Θεσμοφόρια» συνδέουν τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα, συνδέοντας τα με την τοπική παράδοση της περιοχής και προβάλλοντας γευστικούς και τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, ξεκίνησε, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, από τα σχολεία  της Ελευσίνας, η υλοποίηση του Μέτρου της επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.

 

Το πρόγραμμα στην Ελευσίνα υλοποιείται με την αρωγή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, μέλος της οποίας είναι και ελληνική γαλακτοκομική εταιρεία, που αναδείχθηκε ανάδοχος μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, από το Δήμο, για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού.

3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
H «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» δημιούργησε σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ένα τηλεοπτικό σποτ που στόχο είχε την προβολή του σημαντικού ρόλου του Μουσείου στην ελληνική πολιτιστική πραγματικότητα καθώς επίσης την αύξηση της επισκεψιμότητας του. Για την δημιουργία του εν λόγω  τηλεοπτικού σποτ, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους  εθελοντικά οι κάτωθι αναγνωρισμένοι δημιουργοί:

 

Σκηνοθέτης: κ. Αλέξης Καρδάρας

Ξεναγός: κ. Αντώνης Καφετζόπουλος

Μουσική: κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου

Κομπάρσοι: εργαζόμενοι του Ε.Ο.Τ. (εθελοντικά)

Την τηλεοπτική παραγωγή του μηνύματος έκανε η εταιρεία PANProductionsκαι την αποστολή του στα ιδιωτικά και στα κρατικά κανάλια έκανε εθελοντικά η εταιρεία DIGI8.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ AROSIS
Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» υποστηρίζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στα πλαίσια των νέων δράσεων του, που στοχεύουν στη ενεργητική συμμετοχή του στην πολιτιστική ζωή της πόλης.  Φιλοξένησε  στην αίθουσα του Βωμού το Κουαρτέτο Εγχόρδων AROSIS σε Συναυλία, την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013. Χρηματοδότηση της παραγωγής και διακίνησης του τηλεοπτικού σήματος που δημιουργήθηκε για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, κίνηση που συμβάλει στην προβολή του πρώτου Μουσείου της Χώρας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο.

 

Έκθεση «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» 57 Σύγχρονοι  Έλληνες Δημιουργοί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, διοργάνωσε  την έκθεση «Προσφορά», στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2013. Η έκθεση ήταν  πρωτοβουλία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και υλοποιήθηκε  σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σκοπός της έκθεσης ήταν  η στήριξη του έργου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Τα έργα εκτέθηκαν  στις αίθουσες του Μουσείου για 2 μήνες. Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε  ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου στις 19:00. Η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στη συνέχεια,  πραγματοποιήθηκε  δημοπρασία των έργων της έκθεσης και  μέρος των εσόδων   διατέθηκε  υπέρ των σκοπών και των αναγκών του Μουσείου.
Η Δημόσια Τηλεόραση ως χορηγός επικοινωνίας, προέβαλε διαφημιστικό σποτ καθ΄ όλη τη διάρκεια της δράσης. Επίσης δημιουργήθηκε ραδιοφωνικό σποτ το οποίο μεταδιδόταν από όλους σχεδόν τους Αθηναϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Μια χορηγική υποστήριξη της έκθεσης «Σφραγίζοντας την Ιστορία. Θησαυροί από Ελληνικά Μουσεία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας. Υποστήριξη στη έκδοση πολυτελούς λευκώματος της έκθεσης «Σφραγίζοντας την Ιστορία. Θησαυροί από Ελληνικά Μουσεία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας. 

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΜΙΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Πιο έμπειροι και με μεγαλύτερη αναγνωρησιμότητα προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός ακόμα σποτ, με εθελοντική συμμετοχή της καταξιωμένης καλλιτέχνιδας  Φωτεινής Δάρρα. Το σποτ γνώρισε τεράστια αποδοχή από το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών. Για την δημιουργία του εν λόγω  τηλεοπτικού σποτ, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους  εθελοντικά οι κάτωθι αναγνωρισμένοι δημιουργοί:

 

Σκηνοθέτης: κ. Τάκης Ζερβουλάκος

Ξεναγός: κα. Φωτεινή Δάρρα

Μουσική: κ. Γιώργος Παπαχρηστούδης

Εταιρ. Παραγωγής: xrated film & tv productions

 

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Στο πλαίσιο προώθησης της ιδέας του Κλασσικού Μαραθωνίου ως το πλέον ελληνικό αθλητικό γεγονός και με δεδομένη την μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασίας της με τον ΣΕΓΑΣ, η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» σχεδιάζει την υποστήριξη και προώθηση του 31ου ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ μέσα από δράσεις και συνέργειες τόσο με τα μέλη της, όσο και με ευρύτερους τους φορείς. Παράλληλα κυκλοφόρησε αντίστοιχο  τηλεοπτικό σποτ.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» υποστήριξε  για δεύτερη χρονιά το «BUSINESSTENNISOPEN», το μεγαλύτερο ερασιτεχνικό τουρνουά αντισφαίρισης (tennis) στελεχών επιχειρήσεων. Το τουρνουά διοργάνωσαν  η DIRECTION και ο Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, γνώρισε  μεγάλη επιτυχία και ο αριθμός των συμμετεχόντων κάθε χρόνο αυξάνεται.

 

4. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Η εταιρεία EVEREST μέλος του ομίλου VIVARTIA και ενεργό μέλος της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» επέλεξε να ανταποκριθεί στο αίτημα του Γιώργου Καλούδη, Γενικού Διευθυντή, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», και να προσφέρει  κάτι συμβολικό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, να διαθέτει από τα καταστήματα του δικτύου σε όλη την Ελλάδα, είδη με μειωμένες τιμές στους ένστολους αστυνομικούς και πυροσβέστες που εκτελούν υπηρεσία. Παράλληλα και άλλα μέλη που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους προσέφεραν καύσιμα, εξοπλισμό και ανταλλακτικά για τα οχήματα καθώς και ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου προς αντικατάσταση των παρωχημένων υπολογιστών και εκτυπωτών που χρησιμοποιούσαν οι ένστολοι εν υπηρεσία.

 

 

5. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΟΑ

Ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» είναι ένας φορέας που σκοπό έχει την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ελληνικών εταιριών οργανωμένης εστίασης.

Στα πλαίσια του σκοπού αυτού και σε συνδυασμό με την συνολική προσπάθεια της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», δημιουργήθηκε ένα ακόμα τηλεοπτικό σποτ. Σκοπός είναι η προβολή και προώθηση της χώρας μας και η δημιουργία θετικού κλίματος, ώστε να τονωθεί  ο τουριστικός κλάδος και κατά συνέπεια ολόκληρη η Ελληνική Οικονομία.

 

6. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΒΡΑΒΕΙΑ MADEINGREECE
Η Ελληνική Ακαδημία Marketing (ΕΛ.Α.Μ.) επιβραβεύει την παραγωγή και αναδεικνύει την Ελλάδα θεσπίζοντας τα βραβεία «MadeinGreece». Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και επιβράβευση των παραγωγικών επιχειρήσεων, οργανισμών, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και προσωπικών προσπαθειών που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις και δημιουργούν σημαντική προστιθέμενη αξία στην οικονομία. Μέσα στους υποστηρικτές των βραβείων είναι και η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

 

Ας «Ανακαλύψουμε την Ελλάδα»… μαζί με το ΚΟΡΠΗ και τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Σε μια προσπάθεια προώθησης της ελληνικότητας και των ελληνικών περιοχών, το Κορπή σε συνεργασία με την οργάνωση «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», πραγματοποιεί μία πρωτοποριακή καμπάνια προβολής 6 Ελληνικών καλοκαιρινών τουριστικών προορισμών για το καλοκαίρι 2013 και αντίστοιχα 6 Ελληνικών χειμερινών τουριστικών προορισμών για το χειμώνα 2013-2014. Ο βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενισχύσει την προσέλκυση τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα να ενδυναμώσει τους δεσμούς των Ελλήνων με τους ελληνικούς προορισμούς και το ελληνικό ποιοτικό νερό.
Έτσι, από τον Ιούλιο έως σήμερα, τα μπουκάλια Κορπή 0,5 lt και 1,5lt κυκλοφορούν με ανανεωμένη εμφάνιση. Κάθε μία από τις ετικέτες των μπουκαλιών Κορπή φιλοξενούν έναν ελληνικό προορισμό της Ελλάδας μεταξύ της Ζακύνθου, της Σαντορίνης, του Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, των Μετεώρων, της Λίμνης Τριχωνίδας και του Μπάλου στην Κρήτης. Το σύνολο των ετικετών που κυκλοφόρησαν έως τις αρχές Δεκέμβρη αγγίζουν περίπου τα 50 εκατομμύρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες εξαγωγής του Κορπή (Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία και Κύπρο).
Η ενέργεια πρόκειται να συνεχιστεί και το χειμώνα με πολλούς νέους προορισμούς, όπως η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, οι Δελφοί, η Λίμνη Πλαστήρα, κ.ά..

Με τη στήριξη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», το MarketingWeek διοργάνωσε  την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 συνέδριο με θέμα «Μαρκών Ελληνικότητα»
Στόχος της διοργάνωσης ήταν  να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει  όλα εκείνα τα casestudies προϊόντων και υπηρεσιών που στηρίζουν την στρατηγική τους στην ελληνικότητα, είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Πρόκειται για ένα πανόραμα ιδεών και εμπειρίας, που θα αποτελέσει πολύτιμη έμπνευση για όλους όσους πιστεύουν στη δύναμη της ελληνικότητας, είτε πρόκειται για ελληνικές εταιρείες, είτε για πολυεθνικές.

 

 

ΣΤΟΧΟΣ & ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σε απάντηση όλων αυτών που σχεδιάζουν μια Ελλάδα χωρίς αύριο, αντιτείνουμε μία Ελλάδα που αντιστέκεται συνεχίζει να πολεμά για το περιβάλλον, τον πολιτισμό της, τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τους ανθρώπους της και έναν επιχειρηματικό κόσμο που συνεργεί για την επίτευξη κοινών δράσεων, που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της χαμένης μας υπερηφάνειας.

Όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο ελληνικό αύριο.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε σε αυτήν την προσπάθεια με την ενσωμάτωση στοιχείων της καμπάνιας της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» στην επικοινωνιακή φιλοσοφία, τη στρατηγική και τις δράσεις της εταιρείας σας (π.χ. εκδηλώσεις, διαγωνισμοί, socialmediacampaigns, guerillamarketing). Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 

 • να συμπεριλάβετε το λογότυπό μας στα mail της εταιρείας σας.
 • να αναρτήσετε το banner της Ελλάδας στον επίσημο ιστότοπό σας, με την ταυτόχρονη δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με τον ιστότοπο της Ελλάδας.
 • να προβάλλετε τηλεοπτικά spot σε εσωτερικά κυκλώματα τηλεόρασης.
 • να φιλοξενήσετε διαφημιστικές καταχωρήσεις σε εταιρικά έντυπα.
 • να αναρτήσετε του λογότυπο της Ελλάδας στα προϊόντα της εταιρείας σας, τις συσκευασίες κλπ.

Επίσης μπορούμε μαζί να βρούμε νέους τρόπους συνέργιας, τόσο μεταξύ μας όσο και με τα υπόλοιπα ενεργά μέλη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

 

Πρέπει να τονιστεί, ότι το συνολικό έργο της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» έχει στηριχθεί στους φορείς και τα στελέχη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δεν έχει επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό ούτε κατά ένα ευρώ.

 

 

ΑΘΗΝΑ  15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014