Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish
  • 2slide.jpg
  • aslide.jpg
  • slideshow_slide_1.jpg

 

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής της λειτουργίας & βρίσκεται στο DNA των ανθρώπων της.  Με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, σχεδιάζει και υλοποιεί οργανωμένες πρωτοβουλίες με απτά αποτελέσματα για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον. Αναγνωρίζει τη σημασία της προστασίας του πλανήτη μας, που αποτελεί το «μεγάλο μας σπίτι», και φροντίζει για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχοντας σταθερά τον Άνθρωπο στο κέντρο και παραμένοντας πιστή στον κοινωνικό της ρόλο & στην ευθύνη της απέναντι στο Περιβάλλον και την κοινωνία, ανακοίνωσε δύο σημαντικές δεσμεύσεις σε σχέση με την προστασία του πλανήτη μας.

Έτσι, λοιπόν, αναλαμβάνει σήμερα δράση και δεσμεύεται:

·         Να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025 μέσα από:

o    την αύξηση των δωρεών τροφίμων σε φορείς και συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη,

o   τη διερεύνηση και την αξιολόγηση της σπατάλης τροφίμων στη δική της εφοδιαστική αλυσίδα σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το WWF Ελλάς και

o   την ίδρυση της 1ης Εθνικής «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» σε συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ 

·         Να μειώσει το πλαστικό κατά 50% μέχρι το 2025 μέσα από:

o   την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης που πωλούνται στα καταστήματα του δικτύου της μέσα στο 2020,

o   τη μείωση του βάρους του πλαστικού σε πολλές συσκευασίες και

o   την αντικατάσταση του 100% των υπόλοιπων πλαστικών συσκευασιών με συσκευασίες από ανακυκλώσιμο, ανακυκλωμένο ή κομποστοποιήσιμο υλικό.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Σταύρου είπε χαρακτηριστικά: «Στην ΑΒ #allazoumesinithies, που συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο. Και δεσμευόμαστε ότι μέχρι το 2025 θα περιορίσουμε τη σπατάλη τροφίμων κατά 50%. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Με την ίδια τόλμη, αναλαμβάνουμε μια ακόμη μεγάλη δέσμευση για τη μείωση του πλαστικού κατά 50% μέχρι το 2025. Γιατί το μέλλον είναι ευθύνη όλων μας. Για εμάς, για τα παιδιά μας. Για το μεγάλο μας σπίτι, τον πλανήτη μας, που δεν αντέχει άλλο. Η ΑΒ είναι εδώ και θα είναι εδώ, ώστε μαζί να αναλάβουμε σήμερα δράση και να αλλάξουμε συνήθειες, για το περιβάλλον και την κοινωνία».

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία, μαζί με διαχρονικούς και πολύτιμους συμμάχους σχεδιάζει ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες ευθύνης με στόχο την ενεργοποίηση και συμμετοχή σε πρωτοποριακές δράσεις τόσο των συνεργατών της, όσο και των πελατών της, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, σε κάθε γειτονιά της χώρας όπου δραστηριοποιείται. Στόχος, των καινοτόμων αυτών ενεργειών είναι η αλλαγή μικρών και μεγαλύτερων συνηθειών ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν δύο μεγάλες πρωτοβουλίες της ΑΒ:

Μέσα από το κίνημα #allazoumesinithies, στο ειδικά σχεδιασμένο site https://allazoumesinithies.ab.gr/, ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει πλούσιο περιεχόμενο γύρω από την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, την υγιεινή διατροφή για μικρούς και μεγάλους, καθώς και DIY λύσεις ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο. Σε αυτήν την προσπάθεια, η ΑΒ ενώνει τις δυνάμεις της με οργανισμούς και influencers, που μοιράζονται απλούς και εύκολους τρόπους για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, μα πάνω από όλα την ίδια φιλοσοφία για ένα καλύτερο αύριο, για τα δυο πιο σημαντικά σπίτια της ζωής μας: το σώμα μας και τον πλανήτη μας.

Παράλληλα, μία νέα, φρέσκια, ανατρεπτική web σειρά, «#allazoumesinithies by AB», ήρθε στο Youtube της ΑΒ για να μείνει & να μας δείξει ότι υπάρχει και μία πιο υγιεινή και φιλική προς το περιβάλλον εκδοχή της ζωής. Δύο αγαπημένοι συνεργάτες της ΑΒ, ο Γιώργος Τσούλης (Chef) και η Madame Ginger (Food Blogger), αλλάζουν συνήθειες στην καθημερινότητά του. Μας υποδέχονται «στο σπίτι τους» με χαρούμενη διάθεση, πολύ χιούμορ και είναι αποφασισμένοι να μας κάνουν να αλλάξουμε και εμείς συνήθειες μαζί τους. Με απλούς και εύκολους τρόπους, τρέφονται πιο υγιεινά και παράλληλα φροντίζουν να δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό στον πλανήτη μας, το σπίτι όλων μας!

Το Youtube κανάλι της ΑΒ, λοιπόν, αλλάζει συνήθειες και θα ανανεώνεται τακτικά με νέα επεισόδια της web σειράς «#allazoumesinithies by AB»γιατί κάθε μικρή μας πράξη μπορεί να διαμορφώσει έναν καλύτερο κόσμο. Για όλα αυτά που έχουν αξία, η ΑΒ μάς παρακινεί να #allazoumesinithies και να γίνουμε κομμάτι της αλλαγής.

  • «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων»

Με κοινή πορεία από το 2013 στο Πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης», η οργάνωση «Μπορούμε» και η ΑΒ Βασιλόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ακόμα φορά και ιδρύουν την πρώτη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» (Alliance for the Reduction of Food Waste) στην Ελλάδα.  Με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών, προσκάλεσαν επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης (κλαδικές οργανώσεις και μεμονωμένες εταιρείες), οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας, να γίνουν μέλη και να συμβάλλουν στην μείωση της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που μας αφορά όλους.

Το «Μπορούμε», αξιοποιώντας μια μακρά εμπειρία στην καθημερινή «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων» σε όλα τα στάδια της επισιτιστικής αλυσίδας στην Ελλάδα, καθώς και μέσα από τη συμμετοχή της στην πλατφόρμα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απώλεια & τη Σπατάλη των Τροφίμων, αναλαμβάνει τη  Γραμματεία της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων». Από την πλευρά της, η ΑΒ Βασιλόπουλος, πιστή στη δέσμευσή της να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025, και με όχημά της τις καλές πρακτικές που διαχρονικά εφαρμόζει για την πρόληψη του φαινομένου αυτού, συμβάλλει ενεργά και υποστηρίζει  χρηματοδοτικά τη λειτουργία της Συμμαχίας.

O Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ιδρυτικό μέλος του «Μπορούμε» και της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων», αναφέρει: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, που επιτέλους, μετά από προσπάθεια πολλών ετών, το όνειρο μας για τη δημιουργία μιας Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα. Ευελπιστούμε, πως το παράδειγμα όμοιων εγχειρημάτων στο εξωτερικό, που καλωσορίζουν τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών φορέων και εταιρειών, θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος μιας εθνικής προσπάθειας για τη δραστική και ουσιαστική μείωσης της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα. Μας τιμά ιδιαίτερα που η ΑΒ Βασιλόπουλος πίστεψε και αυτή σε αυτό το όνειρο και συμμετέχει ουσιαστικά στην υλοποίηση αυτού!»

Μας στηρίζουν...