Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish
  • 2slide.jpg
  • aslide.jpg
  • slideshow_slide_1.jpg

Η ΑΒ αποδεικνύει στην πράξη, με συνέπεια και συνέχεια, την δέσμευσή της πίσω από την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από την υιοθέτηση πρωτοποριακών και καινοτόμων πρωτοβουλιών, που βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η εταιρεία φιλοδοξεί να προσφέρει ένα καλύτερο αύριο σε έναν πιο πράσινο πλανήτη στις επόμενες γενιές. Από το 2004, η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει στα ράφια της επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες με στόχο τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Παράλληλα, αποτελεί την 1η αλυσίδα σούπερ μάρκετ και τη μοναδική σε Ελλάδα και Ευρώπη που εφαρμόζει, εδώ και 15 χρόνια, Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών που προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τις συσκευασίες τους. 

Στην ίδια κατεύθυνση, η εταιρεία πρόσφατα ανέπτυξε την επικοινωνιακή πλατφόρμα με κεντρικό μήνυμα #allazoumesinithies. Με στόχο την καθημερινή και αξιόπιστη ενημέρωση, η εταιρεία φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους πελάτες της και, εν τέλει, να οδηγήσει την υιοθέτηση πιο οικολογικών συμπεριφορών.

Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης ΑΒ

Από τις αρχές του 2018, η ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιεί την πρωτοποριακή πρωτοβουλία που αφορά στο Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης, ένα διώροφο λεωφορείο που εκπαιδεύει σε θέματα ανακύκλωσης με βιωματικό τρόπο. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ, έναν διαχρονικό και στρατηγικό σύμμαχο της ΑΒ Βασιλόπουλο. Στα επόμενα δυο χρόνια, το Κινητό Κέντρο θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με στόχο να συμβάλλει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και να αναδείξει την ανάγκη για αλλαγή σε μικρές καθημερινές συνήθειες που έχουν θετικό πρόσημο στο περιβάλλον. 

Το λεωφορείο
Το διώροφο λεωφορείο, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα:

  • να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά, 
  • να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους, 
  • να εξοικειωθούν στην πράξη με την έννοια της ανακύκλωσης και
  • να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Σε  κάθε στάση μικροί και μεγάλοι, έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν από εξειδικευμένους παιδαγωγούς. Κάθε επίσκεψη αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία, συνδυαστικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται, για ανοιχτή συζήτηση, μέσα από την οποία προκύπτουν ακόμη περισσότερες χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για ορθή ανακύκλωση.

Α΄επίπεδο
Στο πρώτο επίπεδο του λεωφορείου, πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος, ώστε οι ομάδες των παιδιών να συμμετέχουν στις δραστηριότητες σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, όπου μάλιστα κυριαρχεί το φυσικό στοιχείο. Στην είσοδο βρίσκεται ένα ειδικά σχεδιασμένο «Αυτόματο Μηχάνημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Μεταλλικών & Πλαστικών Συσκευασιών» το οποίο επιτρέπει την αναλυτική παρουσίαση της διαδρομής που ακολουθεί ένα υλικό ή μια συσκευασία έως ότου ανακυκλωθεί, μέσα από ειδική οθόνη. 

Β΄επίπεδο
Στο δεύτερο επίπεδο του λεωφορείου, πραγματοποιείται η θεωρητική περιβαλλοντική εκπαίδευση σχετικά με την Ανακύκλωση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προβολή ειδικά σχεδιασμένου εκπαιδευτικού υλικού που προσφέρει αξιόπιστη γνώση και πληροφορίες σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση. 

Οι επισκέψεις-Ένα ταξίδι στο οποίο #allazoumesinithies
Το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης της ΑΒ Βασιλόπουλος έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, από τις γειτονιές της Αττικής. Από τον προηγούμενο Μάρτιο μέχρι σήμερα μετρά ήδη δέκα στάσεις (Δήμος Ν. Σμύρνης, Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Αγ. Παρασκευής, Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Ρέντη, Δήμος Μαραθώνα, Δήμος Σαρωνικού, Δήμος Αναβύσσου, Δήμος Ζωγράφου, Δήμος Περάματος).

Οι γειτονιές και τα σχολεία σε καθεμιά από αυτές τις περιοχές, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το πρωτοποριακό λεωφορείο, όπως αποδεικνύεται από την υψηλή επισκεψιμότητα, προκειμένου να ενημερωθούν και να παρακολουθήσουν από κοντά τα προγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 6.000 μαθητές έχουν επισκεφθεί το καινοτόμο εκπαιδευτικό κέντρο και έχουν συμμετάσχει με χαρά και ενθουσιασμό στις μοναδικές δραστηριότητες που αυτό φιλοξενεί. Μέσα στο επόμενο διάστημα, το καινοτόμο κινητό κέντρο θα ταξιδέψει σε περισσότερες γειτονιές, σε περισσότερες περιοχές όλης της χώρας, για να προσφέρει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά μικρά και μεγάλα μυστικά της ανακύκλωσης! 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους σταθμούς του Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα στο site της ΑΒ Βασιλόπουλος. 

 

 

Μας στηρίζουν...