Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish
  • 2slide.jpg
  • aslide.jpg
  • slideshow_slide_1.jpg

Οι έξι (6) νικητές των Βραβείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” βραβεύτηκαν σήμερα σε ειδική τελετή, που διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και η Grant Thornton και η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 6 Φεβρουαρίου 2018. Ο θεσμός των “Growth Awards”, που συνεχίζεται για 2η χρονιά, αναδεικνύει, ενθαρρύνει και επιβραβεύει ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, παρά την κρίση, συνδυάζοντας ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, ξεχωρίζοντας για τη δυναμική και την εξωστρέφειά τους, ενώ συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού τοπίου, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, σεβόμενες την πελατεία και το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Την έναρξη της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων “Growth Awards” κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσώπων της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας. Εκ μέρους της Κυβέρνησης, σύντομο χαιρετισμό απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Peter Bodin, global CEO της Grant Thornton, στην παρουσίαση του με θέμα “A new mindset for a new corporate world” μίλησε για τη ραγδαία ταχύτητα με την οποία πραγματοποιούνται σήμερα οι αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον και πώς αυτό οδηγεί στην υιοθέτηση ενός νέου τρόπου σκέψης, που θα αγκαλιάζει τις αλλαγές και θα δημιουργεί μια κουλτούρα η οποία θα είναι ικανή να μετατρέψει την κρίση σε όφελος.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Νικόλαος  Καραμούζης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Βασίλης Καζάς, οι οποίοι προεδρεύουν από κοινού στην Επιτροπή Βραβεύσεων των Growth Awards αναφέρθηκαν συνοπτικά στη φιλοσοφία και τη σημασία του θεσμού των “Growth Awards”, στόχος του οποίου είναι να αναδείξει το σύγχρονο και υγιές ελληνικό επιχειρείν που μπορεί να πρωτοστατήσει στην εθνική προσπάθεια παραγωγικής και επενδυτικής ανασυγκρότησης και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Επίσης, παρουσιάστηκε η διαδικασία επιλογής των επιχειρήσεων και οι 21 επιχειρήσεις που προκρίθηκαν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης από την Επιτροπή Βράβευσης την οποία συγκροτούν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό στίβο της χώρας.

Κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα σε στρατηγικούς κλάδους, στους οποίους «οι ευρύτεροι γεωπολιτικοί συσχετισμοί, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η παράδοση και οι φυσικοί πόροι της χώρας μας δίνουν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε, όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια, αλλά για αρκετές δεκαετίες. Ειδικότερα, τα μεγάλα έργα στους κλάδους της ενέργειας, των logistics και του τουρισμού, μαζί με τα σχετιζόμενα έργα υποδομής μπορούν να προσελκύσουν διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σωρευτικά, θα προκαλέσουν τη δημιουργία επιπλέον ΑΕΠ περίπου €30 δισ. σε ορίζοντα δεκαετίας και τουλάχιστον €60 δισ. σε ορίζοντα εικοσαετίας. Η τελική επίδραση μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη!» τόνισε ο κ. Καραβίας εξηγώντας ότι «οι παραπάνω εκτιμήσεις έχουν κεντρική θέση στον επιχειρηματικό σχεδιασμό μας και στον καθορισμό των προτεραιοτήτων της Eurobank. Η Eurobank θέλει και μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων που εντάσσονται σε όσα περιέγραψα ως αναπτυξιακά προτάγματα».

Aναφορικά με το θεσμό των “Growth Awards”, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι η συνεργασία της Τράπεζας με τη Grant Thornton επιβεβαιώνει την ανάγκη σύμπραξης, αντί των μεμονωμένων πρωτοβουλιών. Την ανάγκη μακροπρόθεσμης δέσμευσης, αντί για συγκυριακές κινήσεις. Την ανάγκη να έχουμε καθαρούς στόχους και να δίνουμε κίνητρα, με αναγνώριση και επιβράβευση, σε εκείνους που το έκαναν πράξη και πέτυχαν, όπως οι εταιρίες που βραβεύουμε απόψε.

Στα φετινά Growth Awards οι 6 νικητές, που ανακοινώθηκαν κατά την τελετή βράβευσης, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι οι εξής:

  • DEMO ABEE, στην κατηγορία Λειτουργική/επιχειρησιακή βελτίωση.
  • Συστήματα Sunlight A.B. & E.E. Αμυντικών Ενεργειακών - Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, στην κατηγορία Ανάπτυξη προϊόντος/ ανάπτυξη αγορών.
  • Μασούτης Δ. σούπερ μάρκετ Α.Ε., στην κατηγορία Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα.
  • ΕΛΒΙΑΛ Α.Ε., στην κατηγορία Επενδύσεις.
  • Genesis Pharma S.A., στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
  • Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ Α.Ε., στην κατηγορία Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας.

Τα Growth Awards, τα πρώτα Βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα, φιλοδοξούν να εδραιωθούν ως ο κορυφαίος εγχώριος θεσμός που στόχο έχει να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις ελληνικές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν στην αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε βάσει συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών και αντικειμενικών κριτηρίων. Με τον θεσμό των Growth Awards επιδιώκεται να αναδειχθεί το σύγχρονο και υγιές ελληνικό επιχειρείν, ικανό να στηρίξει την απαιτητική πορεία που καλείται να διανύσει η ελληνική οικονομία προς μια διατηρήσιμη ανάκαμψη. Για τη διενέργειά του χρησιμοποιούνται ειδικές αναλύσεις βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών και δεικτών και συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών σε περίπου 8.000 ελληνικές επιχειρήσεις.

Μας στηρίζουν...