Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish
  • 2slide.jpg
  • aslide.jpg
  • slideshow_slide_1.jpg

Η Μέλισσα – Κίκιζας διαθέτει το μεγαλύτερο καθετοποιημένο συγκρότημα μύλων και μακαρονοποιείου στην Ελλάδα, παράγοντας ετησίως περισσότερους από 65.000 τόνους ζυμαρικών.
Οι επενδύσεις στα εργοστάσιά της ξεπερνούν τα 65 εκατ. ευρώ τα τελευταία 15 χρόνια. Μόνο την τελευταία 3ετία έχουν δαπανηθεί 25 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου σιμιγδαλόμυλου και την τοποθέτηση νέας γραμμής παραγωγής κοφτών ζυμαρικών στη Λάρισα.

Εδώ και 75 χρόνια πιστοί στο όραμα του ιδρυτή της, Αλέξανδρου Κίκιζα, να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων η οποία να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου μας μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζα ηγείται μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα, με παρουσία σε περισσότερες από 45 χώρες. Με όπλο την ποιότητα και τη συνεχή καινοτομία, η Μέλισσα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα διευρύνει συνεχώς την εξαγωγική της δραστηριότητα, η οποία αποτελεί ήδη το 40% των πωλήσεών της. Η εταιρεία προσφάτως ξεκίνησε συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανεμπορίου στον κόσμο, τη Walmart USA, ενώ παράλληλα μπήκε δυναμικά στις αγορές της Γαλλίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Βασικός στόχος και στρατηγική προτεραιότητα της Μέλισσα – Κίκιζας είναι να επιχειρεί υπεύθυνα στο πλαίσιο της κοινωνίας, ώστε να αυξήσει τη θετική της επίδραση και να επιστρέψει αξία σε αυτήν. Οι άνθρωποί μας είναι το σημαντικότερό κεφάλαιό μας και στη Μέλισσα – Κίκιζας λειτουργούμε όλοι ως μία οικογένεια! Οι πέντε διακρίσεις ανάμεσα στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα της ανθρωποκεντρικής κουλτούρας που έχει εμφυσήσει ο ιδρυτής της εταιρείας μας εδώ και 75 χρόνια».

 

 
 

 

Μας στηρίζουν...