Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Περιβάλλον-Τουρισμός-Εκπαίδευση-Τεχνολογία

  • Το μέλλον των «έξυπνων» πόλεων στην Πάτρα
  • Έμπρακτη στήριξη σε Τουρισμό μέσω ΣΕΤΕ
  • Ρεκόρ συμμετοχών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  • Στηρίζει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από την Οργάνωση «Καλλιστώ»

 

Το μέλλον των «έξυπνων» πόλεων στην Πάτρα

Την πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας Narrow-Band Internet of Things (NB-IoT) στην Ελλάδα και από τις πρώτες στην Ευρώπη υλοποιεί η Cosmote σε επιλεγμένα σημεία στο κέντρο της Πάτρας, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων. Το πιλοτικό έργο αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες του Internet of Things, αλλά και τα επιπλέον οφέλη που προσφέρει η καινοτόμος τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας Narrow-Band, μέσα από την εφαρμογή της για υπηρεσίες Έξυπνης Στάθμευσης και Έξυπνου Φωτισμού. «Επενδύουμε στην καινοτομία για να προσφέρουμε πρώτοι στους πελάτες μας πρωτοποριακές υπηρεσίες της νέας ψηφιακής εποχής. Το Narrow-Band Internet of Things αλλάζει τα δεδομένα στο IoT, καθώς αξιοποιεί τα Δίκτυα 4ης Γενιάς κινητής τηλεφωνίας, προσφέροντας ασφαλέστερη διασύνδεση μεγαλύτερου αριθμού συσκευών, σε μεγαλύτερη απόσταση και με χαμηλότερο κόστος. Σε αυτή την τεχνολογία θα στηρίζονται οι ‘‘έξυπνες’’ πόλεις του μέλλοντος. Η Cosmote προετοιμάζεται για το μέλλον, σήμερα», δήλωσε σχετικά ο Executive Director Network Planning & Devops του Ομίλου ΟΤΕ, Γιώργος Τσώνης. Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του ΝΒ-ΙοΤ, τοποθετήθηκαν ειδικοί αισθητήρες «έξυπνης στάθμευσης» σε υφιστάμενες θέσεις του δήμου στην οδό Πατρέως και αισθητήρες «έξυπνου φωτισμού» στην οδό Όθωνος-Αμαλίας.

Έμπρακτη στήριξη σε Τουρισμό μέσω ΣΕΤΕ

Στην έμπρακτη υποστήριξη του Τουρισμού, του πλέον εξωστρεφούς κλάδου της ελληνικής οικονομίας, προχωρά η Cosmote, αφού αποτελεί πλέον Partner του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Η στρατηγική συνεργασία της Cosmote με τον ΣΕΤΕ καταδεικνύει την ολοένα και αυξανόμενη σπουδαιότητα των υποδομών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τον Τουρισμό, τον τομέα της ελληνικής οικονομίας που συνεισφέρει άμεσα ή έμμεσα, περίπου το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Η Cosmote, μέσω των καινοτόμων και αξιόπιστων λύσεων Cosmote Business IT Solutions, καλύπτει με αποτελεσματικότητα τις αυξημένες και εξειδικευμένες ανάγκες του τουριστικού κλάδου. Οι λύσεις αυτές στοχεύουν στην ενίσχυση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας των ξενοδοχείων αλλά και όλων των επιχειρήσεων του κλάδου, βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών τους και συμβάλλουν στη μείωση των λειτουργικών δαπανών. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού και να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να στηρίξουμε το τουριστικό προϊόν μας μέσω του ΣΕΤΕ, προς όφελος της χώρας μας».

Ρεκόρ συμμετοχών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Εντυπωσιακές ρομποτικές κατασκευές παρουσίασαν περισσότεροι από 1.100 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που συμμετείχαν σε 256 ομάδες στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο ΟΑΚΑ. Το διαγωνισμό διοργάνωσε, για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote. Η Cosmote στηρίζει τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, στο πλαίσιο του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, ο φετινός τελικός σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής από όλη την Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν και οι μαθητές Λυκείου.

Στηρίζει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από την Οργάνωση «Καλλιστώ»

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποιεί η Οργάνωση «Καλλιστώ», με την υποστήριξη της Cosmote. Το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην κατανόηση της αναγκαιότητας για τη διατήρηση της άγριας ζωής και φύσης και αφετέρου στην καλλιέργεια του εθελοντισμού σε δράσεις για την προστασία των ελληνικών δασών. Οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υλοποιούνται σε σχολεία σε παιδικές δημοτικές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και, κατόπιν συνεννόησης, σε ημερήσιες εκδρομές σε περιαστικά δάση (Σέιχ-Σου, Πάρνηθα). Περισσότεροι από 5.300 μαθητές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.