Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Με κάλεσμα του Γιώργου Καλούδη Δ/ντος Συμβούλου της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Συμμαχία για την Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συνέντευξη τύπου για την έναρξη της έκθεσης «Προσφορά» που θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου από τον Αντώνη Σαμαρά. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2013 και ενώ αποτελεί πρωτοβουλία της «Συμμαχίας για την Ελλάδα», υλοποείται σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με την επιμέλεια του επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μάνου Στεφανίδη.

Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 45 καλλιτέχνες.

Το parapolitika.gr βρέθηκε σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κατέγραψε μερικά σημεία της παρουσίασης της εν λόγω έκθεσης. 

Η «Συμμαχία για την Ελλάδα», στόχο έχει να προάγει την εικόνα της χώρας μέσα από δράσεις στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού. Όλα γίνονται εθελοντικά, για την Ελλάδα. Σκοπός της έκθεσης «Προσφορά» είναι η στήριξη του έργου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Τα έργα θα εκτεθούν στις αίθουσες του Μουσείου για 2 μήνες, και, στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία, μέρος των εσόδων από την οποία θα διατεθεί υπέρ των σκοπών του Μουσείου" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καλούδης Διευθύνων Σύμβουλος της «Συμμαχίας για την Ελλάδα».

Για την κίνηση υποστήριξης του Μουσείου από μέρος των εσόδων της έκθεσης μίλησε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Γιώργος Κακαβάς.  "Σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους για τη χώρα μας και τον πολιτισμό της, σε πείσμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η «Συμμαχία για την Ελλάδα» είχε την έμπνευση να συγκεντρώσει το απάνθισμα της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας προκείμενου να φιλοξενηθεί στον ιερό χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, για σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να δημοπρατηθεί για ευγενή σκοπό. Σε συναίνεση με τους δημιουργούς, «η μερίδα του λέοντος» θα διατεθεί για την υποστήριξη του Μουσείου, ενώ ένα μικρό μέρος θα τους δοθεί ως αναγνώριση του τάλαντου και της προσφοράς τους." είπε χαρακτηριστικά.

"Οι δεκάδες εκθέτες προσέρχονται με ταπεινότητα αλλά και υπερηφάνεια για να δείξουν πως και σήμερα υπάρχει μια Ελλάδα της δημιουργίας, της αξιοπρέπειας, της προσφοράς, της τέχνης και του οραματισμού. Γλυπτική, ζωγραφική, χαρακτική, φωτογραφία, κατασκευές, παραστατικότητα, αφαίρεση, νεορεαλισμός, νεοεξπρεσιονισμός, μινιμαλισμός, εννοιολογική έκφραση, ναϊβισμός, υπερρεαλισμός, είναι κάποια από τα στοιχεία των εκτιθέμενων έργων, ένδειξη του πλουραλισμού που χαρακτηρίζει την πρότασή μας" είναι τμήμα της αναφοράς του κ. Μάνου Στεφανίδη,  επ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιμελητή της έκθεσης.

 

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Στα ιδρυτικά της μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ συμπεριλαμβάνονται σημαίνοντα άτομα του χώρου πολιτισμού, των επιχειρήσεων, του αθλητισμού και του εθελοντισμού, ενώ μέλη της είναι οι σημαντικότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Marfin Investment Group, ΟTE, Cosmote, Γερμανός, Eurobank- Ergasias, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΒ Βασιλόπουλος, Sony Hellas, Wind Hellas, Κωτσόβολος/Όμιλος Dixons, Συνέργεια/Nespresso, Radisson Blu Park Hotel, Όμιλος Vivartia, Παπαδόπουλος Ε&Ε ΑΕΒΕ, Olympic air, Vodafone, ΕΥΔΑΠ, Nestle Ηellas, Coca-Cola 3E, Elpedison Energy Α.Ε., Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, Multichoice Ελλάς, Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα, Κτήμα Παλυβού, ΟΠΑΠ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος, Fresh Line, ΜΕΒΓΑΛ, ΔΕΗ.  

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου στις 19:00.


 

 

Πηγή: parapolitika.gr

Ημερομηνία: 09/10/2013