Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Την άνοιξη του 2010 ξεκίνησε μία πρωτοβουλία των θεσμικών φορέων της επικοινωνίας, με στόχο την προβολή της χώρας στους Ελληνες για την τόνωση της αγοράς, μέσα από την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Την άνοιξη του 2010 ξεκίνησε μία πρωτοβουλία των θεσμικών φορέων της επικοινωνίας, με στόχο την προβολή της χώρας στους Ελληνες για την τόνωση της αγοράς, μέσα από την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού. Είναι η πρώτη φορά που ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς στο κράτος και αυτό διότι θεωρεί ότι ο τουρισμός, ως ο δυναμικότερος τομέας της οικονομίας, τη στιγμή αυτή της κρίσης έχει ανάγκη από τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση.

Ολοι οι θεσμικοί φορείς του ευρύτερου κλάδου της επικοινωνίας, ο ΣΔΕ (Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος), η ΕΔΕΕ (Ενωση Εταιρειών Διαφήμισης & Επικοινωνίας), η ΕΙΤΗΣΕΕ (Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας), η ΕΙΙΡΑ (Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών), η ΠΑΚΤ (Ενωση Παραγωγών Κινηματογράφου & Τηλεόρασης) και ο ΣΕΠΤ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου) συνεργάστηκαν και πρότειναν στο υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού αλλά και στον ΕΟΤ την υλοποίηση μεγάλης επικοινωνιακής καμπάνιας, με στόχο την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και ο ΕΟΤ, αφού μελέτησαν την πρόταση, αποφάσισαν να συνεργαστούν, για να «αφυπνίσουν» την κοινωνία σχετικά με τον εσωτερικό τουρισμό. Η καμπάνια αυτή ήταν το «Ελλάδα, κομμάτι της ψυχής μας».

Είμαστε περήφανοι, γιατί η «Συμμαχία για την Ελλάδα» εξελίχθηκε σε ένα πιο δομημένο και οργανωμένο σχήμα, προκειμένου να θωρακιστεί και να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Από τις αρχές του 2012 είναι πλέον αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με βασικούς άξονες τον εθελοντισμό, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με σκοπό να υποστηρίξει την παρουσία της Ελλάδας στο Λονδίνο κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, διοργανώνει στο Λονδίνο το «Σπίτι των Ελλήνων» και κάθε άλλη δράση που τυχόν προκριθεί.

Μπορεί να φιλοξενήσει, μαζί με τους χορηγούς και υποστηρικτές του εγχειρήματος, την παρουσία των Ελλήνων, των δημοσιογράφων που θα καλύψουν τους Ολυμπιακούς, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Ολυμπιακό Λονδίνο.

Η πρωτοβουλία αυτή θα πετύχει εφόσον συνεγείρει τους περισσότερους και πλέον δημιουργικούς συμπολίτες, επιχειρήσεις και φορείς μαζί με κάθε οργάνωση που τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια επιχειρεί να επικοινωνήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς τις αστείρευτες δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και τις δυνατότητες που αυτές έχουν στο να υπερβούν τα εμπόδια ώστε να οδηγήσουν, το συντομότερο δυνατό, στην έξοδο από την κρίση τόσο όσους σήμερα υποφέρουν όσο, και, το κυριότερο, τους νέους Ελληνες. Στην ουσία, το «Σπίτι των Ελλήνων» αποτελεί την ελληνική εξωαθλητική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Carlton Club, από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου.

Γιώργος Καλούδης*

Ο Γιώργος Καλούδης είναι γενικός διευθυντής της «Συμμαχίας για την Ελλάδα»


Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Ημερομηνία: 15/07/2012