Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού με έμμεσο τρόπο σε 3.500 εστιατόρια σε όλες τις ΗΠΑ περιλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία, με τίτλο «Ιδιωτική πρωτοβουλία-Εθνική επιτυχία».

Η ενέργεια έχει ως πεδίο δράσης όλες τις τις ΗΠΑ και αποσκοπεί αφενός στη γνωριμία του αμερικανικού κοινού με τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία, αφετέρου στην ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Έτσι η ιδιωτική πρωτοβουλία διά της Συμμαχίας για την Ελλάδα, με την στήριξη του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδη, ήρθε σε επαφή με τον Ελληνοαμερικανικό Οργανισμό Εστιατόρων Pan Gregorian inc, του οποίου τα μέλη διαθέτουν 3.500 εστιατόρια σε όλες τις ΗΠΑ, για να συζητήσουν την καλύτερη επικοινωνιακή αξιοποίηση 40 εικαστικών δημιουργιών, από 20 Έλληνες ζωγράφους, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς τα πνευματικά δικαιώματα δυο έργων τους, για τους σκοπούς της πρωτοβουλίας.

«Συζητούσαμε με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την πατρίδα μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Pan Gregorian, κ.Γιώργος Σιαμπούλης. Ο ίδιος ζει στην Αμερική τα τελευταία 50 χρόνια και είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Tom Sawyer Diner» με ιταλική, αμερικάνικη και φυσικά ελληνική κουζίνα στο Νιου Τζέρσεϊ. Όπως δηλώνει, οι Έλληνες της Διασποράς έχουν ενοχληθεί εξαιρετικά από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα και τους Έλληνες τα ξένα μέσα ενημέρωσης. «Γι’ αυτό αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση».

Οι «Pan Gregorian» θα τυπώσουν με δικά τους χρήματα 6,5 με 7 εκατ. αντίτυπα των έργων των Ελλήνων ζωγράφων σε σουπλά (platemats),τα οποία και θα τοποθετηθούν στα τραπέζια των εστιατορίων τους. Η αρχή θα γίνει με 2 εκατ. σουπλά στα εστιατόρια, που εδρεύουν στις περιοχές: New Jersey, New York, Connecticut, North & South Carolina και Maryland, ενώ υπάρχουν και χορηγοί. Ο κ. Νικητιάδης ανέφερε πως επαφές για ανάλογες ενέργειες γίνονται και στη Γερμανία, όπου υπάρχουν πολλά ελληνικά εστιατόρια.


 

Πηγή: inews.gr

Ημερομηνία: 16/11/2011