Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η πρωτοβουλία του υφυπουργου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδης για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στους χώρους 4.500 εστιατορίων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την οποία ανέλαβε να προωθήσει η "Συμμαχία για την Ελλάδα", παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία, η αλυσίδα των εσταιτορίων, που είναι ιδιοκτησία Ελλήνων ομογενών, θα τυπώσει ιδία δαπάνη επτά εκατομμύρια αντίτυπα έργων Ελλήνων ζωγράφων σε σουπλά, τα οποία θα τοποθετηθούν στα τραπέζα των εστιατορίων τους.

Η αρχή θα γίνει από τον επόμενο μήνα, με 2 εκατομμύρια σουπλά στα εστιατόρια που εδρεύουν στις περιοχές New Jersey, New York, Connecticut, North & South Carolina και Maryland. Τα έργα, σαράντα συνολικά, τα οποία θα αναπαραχθούν, φιλοτεχνήθηκαν από είκοσι Έλληνες ζωγράφους.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, που είχε την ιδέα, ευχαρίστησε τους δημιουργούς επισημαίνοντας τα τεράστια οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό με μηδενικό κόστος, που θα έχει η υλοποίηση της συγκεκριμένης προωθητικής ενέργειας, αφού οι επισκέπτες στη διάρκεια της εστίασης θα γίνονται δέκτες μηνυμάτων για την τουριστική Ελλάδα, που θα τους καλούν να επισκεφθούν τη χώρα μας για τις διακοπές τους.

Ο κ. Νικητιάδης ανέφερε, ότι εξετάζονται και άλλες ανάλογες προωθητικές ενέργειες για τον ελληνικό τουρισμό. Ειδικότερα, επισήματ, ότι συζητείται η επικόλληση ειδικού σήματος για τον ελληνικό τουρισμό σε βιτρίνες ελληνικών εστιατορίων, να τυπωθούν εικόνες και το λογότυπο του ελληνικού τουρισμού σε εκατομμύρια πλαστικά κύπελλα, η διοργάνωση εβδομάδα ελληνικής γαστρονομάις σε πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και ανάλογες προωθητικές ενέργειες στη Γερμανία.

Ο κ. Νικητιάδες ευχαρίστησε τους δημιουργούς των έργων, πολλοί από τους οποίους παρευρέθησαν στη σημερινή εκδήλωση, τους εκπροσώπους της Συμμαχίας για την Ελλάδα, για τη συμμετοχή τους σε άλλη μια πρωτοβουλία για την προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά για τη συμδρομή τοςυ στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας, έκανε ο κ. Νικητιάδης, στον πρόεδρο των Pan Gregorian κ. Γιώργο Σιαμπουλή και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ιωάννη Σακελλάρη. Επίσς εξήρε την προσπάθεια προβολής του ελληνικού τουρσιμού στην Αμερική, την οποία κάνει ο κ. Απόστολς Χουπανιώτης με το Greek News, τον κ. Καστανά με το Εθνικό Τηλεοπτικό Δίκτυο, τον Εθνικό Κήρυκα καθώς και όλα τα άλλα ομεγενειακά μέσα ενημέρωσης.


 

Πηγή: tourismpress.gr

Ημερομηνία: 23/11/2011